Business Hi-Tech

TAG Heuer semnează un parteneriat istoric cu Google şi Intel şi începe lupta cu Apple: Doar peştii morţi merg odată cu curenţii, iar noi nu vom fi niciodată un peşte mort

TAG Heuer semnează un parteneriat istoric cu Google şi...

Autor: Roxana Petrescu

19.03.2015, 18:13 1622

TAG Heuer, una dintre cele mai cunoscute marci elvetiene de ceasuri, parte a gigantului LVMH, a anuntat azi la Basel, un parteneriat istoric pentru dezvoltarea unui smartwatch cu Intel si Google, aceasta fiind una dintre cele mai semnificative miscari din industria elvetiana de lux dupa ce Apple a lansat propriul sau smartwatch.

"Lucrez in industria ceasurilor de 40 de ani si acesta este cel mai important anunt pe care il fac. Numai pestii morti merg in acelasi sens cu curentii iar noi nu suntem si nu vom fi niciodata un peste mort", a declarat Jean-Claude Biver, presedintele diviziei de ceasuri din cadrul LVMH si CEO al TAG Heuer. Foarte putine case elvetiene de lux au cedat "tentatiei" noului val de ceasuri inteligente, mizand in continuare pe mecanismele complicate. TAG Heuer este primul brand de lux care se arunca in cursa ceasurilor inteligente lansata de Apple.
Astfel, azi, la Baselwolrd, cel mai mare eveniment dedicat ceasurilor si bijuteriilor din lume, TAG Heuer a semnat un parteneriat cu Intel si

Google pentru dezvoltarea unui smartwatch care va pastra liniile de design ale TAG Heuer, dar care va include tehnologiile care caracterizeaza smartwatch-urile.

Biver nu a dorit sa spuna cat va costa acest ceas si nici ce functii va avea, singurul lucru dezvaluit fiind faptul ca piesa va fi fi diponibila la finalul acestui an.
"Credem ca tehnologia portabila va exploda, dar un lucru precum un ceas spune foarte multe despre un purtator. Noi ne princepem la tehnologie, dar nu stim foarte multe despre cealalta latura", a precizat David Singleton, director de inginerie pentru Android Wear.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO