Business Hi-Tech

Tatian Diaconu, CEO Immochan: Nu există o opţiune între a fi sau a nu fi digitalizat, singura opţiune posibilă este să trăim în această lume digitală şi să ne adaptăm în consecinţă

Tatian Diaconu, CEO Immochan: Nu există o opţiune...

Autor: Bianca Dorobanţu

08.11.2016, 17:00 904

Singura opţiune care le rămâne companiilor este de a se adapta schimbărilor care au loc la nivel digital, a spus  Tatian Diaconu, CEO Immochan, în cadrul ediţiei speciale ZF Live de la Microsoft Summit 2016.

„Transformarea digitală a fost percepută ca o ameninţare. A devenit o problemă strategică pentru fiecare companie. S-a discutat şi încă există discuţii despre strategie digitală în cadrul companiilor sau despre o strategie într-o lume digitală. La Immochan a fost a doua varianta, să ne creăm o strategie cu felul nostru de a fi, cu proiectele companiei, să ne adaptăm unei lumi digitale care ne obligă la o adaptare continuă. Nu există o opţiune între a fi sau a nu fi digitalizat, singura optiune posibilă  este să  trăim în aceasta lume digitală şi să ne adaptam în consecinţă.”

Immochan România este divizia imo­biliară a grupului francez Auchan, care a ri­dicat Coresi Shopping Resort în Braşov. În prezent, Immochan România administrează în prezent 23 de centre comerciale în Bucureşti şi în ţară. 

„Avem norocul să facem un business care se adresează consumatorului final, de tip B2C. Lucrăm însă cu toate brandurile partenere, ne regăsim şi în business-urile B2B, ne regăsim şi în B2I şi revenim la o formulare de tip human to human”.

Soluţiile digitale implementate de Immochan ajută retailerii să fie în pas cu ultimele tehnologii. De exemplu, o soluţie implementată  de Immochan în mallul din Braşov a fost bazată pe wi-fi, care analiza traficul caltiativ al clienţilor.

„Am început să trasăm unele hărţi digitale cu parcursul clientului, nu ştiam cine este el, nu puteam să-l idenfiticăm cu nume şi prenum, îl vedeam ca un număr de 14 cifre anonime. Am început să vedem frecvenţa vizitelor, timpii petrecuţi în mall. Când am convins clientul să  descarce şi aplicaţia, am văzut că numărul de 14 cifre devenea o persoană cu nume şi prenume”.

„Am adus mijloace tehnice care au reprezentat pentru Coresi Braşov circa 1 mil. de euro, este o sumă mare, pentru investiţia de la braşov, dar în principal a fost mult mai mult în oameni., pentru că este nevoie de transformarea de mind-set a oamenilor, care încep să gândească într-o lume digitală asociind competenţe. Milionul pe care l-am investit în Braşov  fost o investiţie de calitate”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO