Business Hi-Tech

Tatomir: Windows 7 aduce prima crestere a veniturilor din 2009

10.12.2009, 23:07 30

Microsoft Romania se asteapta la un avans al afacerilor indecembrie, fata de perioada similara din 2008, aceasta fiind primaluna in crestere din actualul an financiar, inceput pe 1 iulie, adeclarat directorul general al reprezentantei locale aproducatorului american de software, Calin Tatomir.

"Decembrie este prima luna din anul fiscal cu o crestere, n-amstabilit inca cu cat, rata fiind cuprinsa intre 3% si 15%. Evolutiaa intervenit odata cu lansarea de noi produse pe piata romaneasca(printre care se numara si sistemul de operare Windows 7 - n.r.).Pentru fiecare luna din intervalul ianuarie-iunie 2010 prevedem ocrestere raportata la aceleasi luni din anul fiscal precedent", aspus Tatomir. El a adaugat ca, de la lansare, Windows 7 ainregistrat in Romania vanzari de licente prin segmentul de retailde 15 ori mai mari decat cele inregistrate in 2008 pentru sistemulde operare Windows Vista.

"Noul sistem de operare a fost primit mult mai bine decomunitate. Totalul de cutii (licente neinstalate pe PC-uri - n.r.)vandute in patru saptamani a fost de 15 ori mai mare decat cel alcutiilor de Vista vandute anul trecut", a subliniat directorulgeneral al Microsoft Romania. Tatomir a aratat ca Microsoft Romaniaare, ca principala prioritate, majorarea cotelor de piata pesegmentele aferente, atat pentru sistemele de operare, cat sipentru aplicatiile pentru afaceri.

Concernul american a lansat, pe 22 octombrie, la nivel global,sistemul de operare Windows 7, in 12 limbi. Potrivit datelorMicrosoft, varianta de testare a Windows 7 a fost descarcata deaproape 100.000 de utilizatori din Romania.

Afacerile din Romania ale producatorului sistemului de operareWindows au urcat anul trecut cu 34,4%, la 109,9 milioane de lei(29,8 milioane de euro), iar profitul net a crescut cu 3,2%, la19,2 milioane de lei (5,2 milioane de euro), potrivit datelortransmise de companie Ministerului Finantelor.

Cu sediul in Statele Unite, Microsoft este cel mai mareproducator de aplicatii software la nivel mondial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO