Business Hi-Tech

Teamnet va începe să vândă din mobilă şi va returna o parte din maşini către Porsche Leasing

Teamnet va începe să vândă din mobilă şi va returna...

Autor: Adrian Seceleanu

01.09.2017, 00:01 1717

Compania Teamnet Internaţional, fostul jucător dominant de pe piaţa locală de integrare IT&C care a intrat în insolvenţă în primăvara acestui an cu datorii totale de 290 mil. lei, va returna mai multe maşini către Porsche Leasing şi va demara proceduri de vânzare a unei părţi din mobilier pentru a-şi reduce costurile şi pentru a obţine resurse care să-i permită să-şi susţină activitatea, conform unei decizii luate de Adunarea Creditorilor companiei.

„Se aprobă măsura administratorului judiciar de returnare a unor vehicule, respectiv de novare a unor contracte de leasing încheiate cu Porsche Leasing România SA, în vederea reducerii costurilor suportate de societate şi a maximizării averii acesteia.  Se aprobă desemnarea  unui  evaluator  în  vederea  evaluării  unor  active  non core  business  (mobilier)  şi  aprobarea  vânzării acestora la licitaţie publică pornind de la preţul stabilit în raportul de evaluare, în vederea obţinerii de resurse necesare desfăşurării activităţii societăţii”, conform sursei citate. În cadrul întâlnirii, creditorii Teamnet au aprobat şi ca Telekom Fix să devină preşedintele Adunării Creditorilor Teamnet.

„Telekom  România  Communications  SA  este  desemnat  preşedintele  comitetului  creditorilor  cu  votul tuturor membrilor comitetului creditorilor.” Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom), unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de comunicaţii, la care statul mai deţine 45,9% din acţiuni, are de recuperat cea mai mare sumă de bani de la Teamnet: 67,5 mil. lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO