Business Hi-Tech

Techcelerator lansează Scale Match, un matchathon regional prin care vrea să atragă 40 de startup-uri tech cu soluţii scalabile la nivel internaţional: „Vrem să creştem expunerea startup-urilor româneşti la investitori regionali.”

Techcelerator lansează Scale Match, un matchathon...

Autor: Alexandra Cepăreanu

26.03.2021, 15:31 127

Techcelerator, cel mai activ program de accelerare pentru start-up-urile locale de tehnologie, dezvoltă şi lansează Scale Match, un matchathon regional, care îşi propune să faciliteze accesul startup-urilor de tehnologie la parteneri strategici din regiune şi la finanţare.

„Programul vizează companiile care dezvoltă soluţii în domeniul Fintech, eHealth, companiile care integrează inteligenţa artificială şi dezvoltatorii de soluţii de tipul SaaS aflate în faza Market Ready. Pentru a fi eligibile, startup-urile trebuie să aibă soluţii scalabile la nivel internaţional, un model de business sustenabil şi o echipă ambiţioasă”, au transmis reprezentanţii Techcelerator.

Astfel, circa 40 de startup-uri vor fi selectate pentru a intra în programul de matchmaking Scale Match, care se va desfăşura online, prin sesiuni unu la unu cu investitori şi parteneri strategici.

De asemenea, programului i s-au alăturat peste 20 de investitori şi parteneri corporate în căutare de oportunităţi de investiţii şi parteneriate.

„Ideea programului Scale Match a apărut din dorinţa de a expune startup-urile româneşti la investitori regionali. Extinderea amprentei Techcelerator face parte din viziunea noastră pe termen lung prin care urmărim consolidarea rolului de partener strategic pentru startup-urile high-tech. Accesul la oportunităţi regionale este un avantaj extraordinar, atât pentru startup-uri, cât şi pentru investitori şi corporaţii. Intenţionăm să continuăm cu alte evenimente de acest tip care vizează companii de Fintech, eHealth, Artificial intelligence, Machine Learning sau SaaS”, a spus Cristian Dascălu, co-fondator al Techcelerator şi partener GapMinder VC.

Programul Scale Match se adresează companiilor din 15 ţări, după cum urmează: România, Bulgaria, Slovenia, Georgia, Armenia, Turcia, Albania, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord, Serbia, Macedonia de Est şi Tracia, Moldova.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO