Business Hi-Tech

Tehnologia din spatele criptomonedelor: Western Union testează Ripple pentru transferuri de bani mai rapide

sursa foto: Business Insider

Autor: Alex Ciutacu

15.02.2018, 18:43 1568

După mai mult de o lună de speculaţii, compania de transfer de bani Western Union a anunţat că evaluează tehnologia blockchain şi că testează tranzacţii prin tehnologia companiei Ripple, start-up-ul din spatele criptomonedei cu acelaşi nume, potrivit Bloomberg.

„Ne uităm în special la modalitatea de procesare şi lucrăm la optimizarea capitalului, de asemenea lucrăm şi pe partea de reglementări şi încercăm să ne adaptăm pe capacităţile blockchain-ului”, a transmis CEO-ul Western Union, Hikmet Ersek. „Şi facem teste, avem în teste tehnologia Ripple”.

Business-urile care au ca obiect de activitate servicii de transfer de bani, precum Western Union folosesc de obicei conturi prefinanţate pentru a duce la finalizare transferurile clienţilor. Blockchain-ul din spatele tehnologiei Ripple şi moneda digitală XRP poate muta bani mai rapid, ceea ce a ajutat la propulsarea criptomonedei cu 33.000%, chiar dacă criptomoneda nu este esenţială în gestionarea plăţilor.

„Testăm de ceva vreme diferite produse prin Western Union. Suntem încântaţi de munca noastră în privinţa implementării pilot a serviciului xRapid, care utilizează moneda digitală XRP în fluxurile de plăţi”, a transmis compania Ripple. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO