Business Hi-Tech

Tehnologia HoloLens 2, dezvoltată de Microsoft, utilizată în sala de operaţii: Gigantul american a organizat un eveniment în cadul căruia chirurgi din 13 ţări au realizat mai multe intervenţii ortopedice

Tehnologia HoloLens 2, dezvoltată de Microsoft,...

Autor: Alexandra Cepăreanu

10.02.2021, 17:12 112

Microsoft, unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente, software şi servicii IT la nivel global, a organizat un eveniment în cadrul căruia 15 chirurgi din 13 ţări au realizat mai multe intervenţii chirurgicale ortopedice cu ajutorul tehnologiei HoloLens 2 şi al instrumentelor Dynamics 365 Remote Assist, dezvoltate de companie.

„Evenimentul s-a derulat pe parcursul a 24 de ore. Medicii au colaborat în mod virtual, utilizând ochelarii Microsoft HoloLens 2 şi instrumentele Dynamics 365 Remote Assist, întreaga activitate fiind coordonată de profesorul Thomas Grégory, din Franţa, care a efectuat, în decembrie 2017, prima intervenţie chirurgicală cu ajutorul realităţii mixte”, au transmis reprezentanţii gigantului american.

Ochelarii wireless HoloLens utilizează realitatea mixtă şi pot fi integraţi cu aplicaţii şi soluţii care facilitează colaborarea, inovarea şi productivitatea.

De asemenea, cu ajutorul  ochelarilor HoloLens 2 şi al instrumentelor Dynamics 365 Remote Assist, cei 15 chirurgi au putut să asiste la diferite intervenţii chirurgicale şi să efectueze operaţii prin intermediul hologramelor, să partajeze imagini din sala de operaţie în timp real şi să beneficieze de expertiza colegilor de la nivel global.  

„Spre exemplu, cu ajutorul ochelarilor HoloLens 2 imaginile cu afecţiunile pacienţilor pot fi proiectate sub formă de holograme, fapt care face posibilă analiza în detaliu a acestora, înainte de operaţie. Totodată, în timpul intervenţiilor, ochelarii HoloLens 2 pot fi utilizaţi pentru a proiecta sub formă de holograme materialele adiţionale necesare, precum radiografii.”

Pe parcursul evenimentului, peste 60 de specialişti din industria medicală au discutat pe marginea beneficiilor şi funcţionalităţii realităţii mixte, a inteligenţei artificiale, precum şi a inovaţiilor tehnologice în domeniul medical.

De asemenea, aceştia au abordat şi subiectul dezvoltării conceptului de e-health şi al viitoarelor metode de pregătire profesională în acest domeniu.

În cadrul evenimentului, Pascal Verdonck, CEO al companiei Med Tech Flanders, a vorbit despre progresele făcute, în Belgia, în domeniul tehnologiei medicale, precum şi despre provocările cu care se confruntă spitalele în implementarea noilor soluţii tehnologice, într-un mod sustenabil.

Gigantul Microsoft a înregistrat venituri de 43 de miliarde de dolari în ultimele trei luni ale anului trecut, în creştere cu 17% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO