Business Hi-Tech

Telefonia prin Internet incepe sa concureze operatorii "clasici"

23.03.2006, 00:00 13

Modelul de business al operatorilor traditionali de telefonie va avea de suferit pe masura ce consumatorii adopta noi servicii de telefonie bazate pe Internet, precum cele oferite de gigantii MSN, AOL, Yahoo!, Google sau Skype.

Potrivit Forrester Research, la aceasta data circa doua milioane de utilizatori de pe glob platesc un abonament lunar pentru a accesa servicii de telefonie prin Internet, care le permit sa efectueze, de pe computer, folosind un microfon si casti in locul receptorului clasic, apeluri catre telefoane fixe sau mobile. Atractia pentru aceste servicii, populare mai ales in randul tinerilor, o reprezinta nu doar tarifele mai mici fata de cele ale operatorilor "traditionali", ci si convergenta acestora cu cele de e-mail si mesagerie instantanee, plus posibilitatea de a efectua convorbiri gratuite intre doua PC-uri.

Cel mai nou serviciu lansat pe piata este cel al Yahoo, care le ofera utilizatorilor, in schimbul unei taxe lunare de 2,99$, posibilitatea de a efectua si de a primi apeluri catre si de la posturi telefonice fixe sau mobile de oriunde de pe glob.

Clientii Yahoo au practic un numar de telefon, locul aparatului telefonic fiind insa luat de PC-ul conectat la Internet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO