Business Hi-Tech

Telekom: Am putea să nu participăm la licitaţia 5G. Suntem într-un business financiar, nu suntem o organizaţie caritabilă

Telekom: Am putea să nu participăm la licitaţia 5G. Suntem într-un business financiar, nu suntem o organizaţie caritabilă

Autor: Adrian Seceleanu

25.02.2019, 00:07 1152

Miroslav Majoros, CEO: La cum arată cerinţele acum pare foarte, foarte greu să justificăm investiţia.

Grupul Telekom ar putea să nu participe la licitaţia de frec­venţe radio pentru tehnologia 5G pe care statul ro­mân o va organiza în această toamnă dacă cerinţele im­puse în caietul de sarcini vor fi foarte nefavorabile, în con­diţiile în care deja condiţiile de pe piaţa de comunicaţii au devenit şi mai dure după noile taxe introduse de guvern la finele anului trecut.

„Când ne uităm la costul potenţial al participării la licitaţie în condiţiile create de OUG 114 ar fi foarte dificil să justificăm o investiţie. În mod normal la aceste licitaţii se vând licenţe radio pe o perioadă de 15 ani. Şi atunci îţi faci calcule, un plan de business pe 15 ani – iar noi înţe­le­gând piaţa locală, ştiind gradul de competiţie, cunoscând si­tuaţia de ansamblu de pe piaţă estimăm că în aceste con­diţii sunt foarte multe semne de întrebare în legătură cu beneficiul unei asemenea investiţii“, a declarat Miroslav Majoros, CEO al grupului Telekom România.

Şeful grupului Telekom a criticat şi calendarul licitaţiei, despre care a afirmat că este foarte strâns pentru ca operatorii să aibă timp să analizeze caietul de sarcini şi să îşi pregătească bugetul necesar.

Întrebat dacă Telekom îşi permite să nu participe la licitaţia 5G, şeful Telekom a răspuns că grupul nu se poate arunca într-o licitaţie dacă planul de business nu are sens. „Ne-am putea permite să ne aruncăm într-o licitaţie care ar însemna o pierdere sigură? Suntem într-un business financiar, nu suntem o organizaţie caritabilă. Desigur ne putem imagina că în mod potenţial condiţiile vor fi foarte defavorabile. Şi vreau să spun foarte nefavorabile. Atunci nu vom participa. Eu sper cu tărie că vor fi condiţii rezonabile la licitaţie, aşa cum au fost în cele mai multe ţări europene“.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO