Business Hi-Tech

Telekom: Reţeaua RO-NET va asigura servicii pentru aproximativ 20.000 de locuitori în judeţul Tulcea. Galerie foto de la vizita în localităţile Pătlăgeanca şi Ceatalchioi

Turnul de comunicaţii mobile ridicat de Telekom, care asigură conectivitate 2G şi 4G

GALERIE FOTO - inaugurarea proiectului RO-NET - reţeaua de fibră optică de 4.500 de km care va conecta la net zonele izolate ale României, în satele Măscurei şi Tomeşti din comuna Pogana, judeţul Vaslui. Foto: Adrian Seceleanu

Autor: Adrian Seceleanu

19.06.2017, 17:03 772

Reţeaua de comunicaţii care va fi construită în cele peste 30 de localităţi din judeţul Tulcea care sunt parte din proiectul RO-NET, care are ca scop conectarea prin fibră optică a aproape peste 700 de localităţi izolate din mediul rural unde există probleme chiar şi cu acoperirea reţelelor de telefonie mobilă, va asigura servicii (atunci când va deveni funcţională) pentru mai mult de 20.000 de locuitori, conform informaţiilor puse la dispoziţie de reprezentanţi ai grupului Telekom România, care se ocupă de execuţia lucrărilor.

“Când terminăm toate cele 33 de localităţi prinse în RO-NET din judeţul Tulcea vor fi aproximativ 20.000 de locuitori care vor avea acces la servicii”, a precizat George Ilie, managerul proiectului RO-NET din cadrul Telekom România.

“Lucrările de aici, localitatea Pătlăgeanca, din Delta Dunării, sunt parte din proiectul RO-NET prin care dezvoltăm o reţea de internet de mare viteză în localităţi izolate. Turnul de comunicaţii asigură legătura între un punct de inserţie aflat în zona Tulcei şi localitatea Pătlăgeanca. Din cauza faptului că avem Dunărea nu s-a putut traversa cu fibra optică şi atunci am ales această variantă. Turnul asigură o viteză de 300 de megabiţi pe secundă”, a adăugat Ilie cu ocazia unei vizite organizate de grupul Telekom în comuna Ceatalchioi.

Sperăm ca odată cu venirea internetului să se revigoreze şi zona, a declarat Tudor Cernega, primarul din Ceatalchioi. Avem foarte multe case părăsite aici, pentru că mulţi locuitori au plecat din zonă, a spus el.

“Comuna Ceatalchioi este situată în partea de nord a judeţului Tulcea având ca arteră principală de circulaţie braţul Chilia şi fiind, pe circa jumătate din perimetrul său, comună de graniţă cu Ucraina”, confrom datelor de pe pagina web a comunei. În componenţa comunei intră satele:  Ceatalchioi - reşedinţă de comună, situată la circa 12 km de municipiul Tulcea, şi aflată pe malul drept al braţului Chilia; Pătlăgeanca; Plaur; Sălceni.

Există zone, precum aceasta, unde nu are sens din punct de vedere business pentru niciun operator de comunicaţii sa meragă cu reţeaua şi aici este marele rol al proiectului RO-NET, a declarat în cadrul unei întâlniri cu media organizate în curtea bisericii din unul dintre satele din comună Miroslav Majoros, CEO al grupului Telekom România.

“Oamenii din acest sat şi din comunele înconjurătoare vor putea folosi de acum conexiunea  mobilă la internet, acesta este rolul nostru aici. Sper că se vor lua decizii în curând la nivel politic astfel încât să se asigure conectivitatea la internet a gospodăriilor şi companiilor din zonă”, a mai spus Majoros.

La vizita din Ceatalchioi nu a participat niciun reprezentant al Ministerului Comunicaţiilor, aşa cum s-a întâmplat anul trecut în cadrul unei deplasări la comune din judeţul Vaslui prinse în proiectul RO-NET.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO