Business Hi-Tech

Telekom România îşi lansează peste două săptămâni serviciile bancare împreună cu polonezii de la Alior

Telekom România îşi lansează peste două săptămâni...

Autor: Adrian Seceleanu

06.10.2017, 00:01 906

Grupul Telekom România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de servicii de comunicaţii fixe şi mobile, îşi va face peste două săptămâni intrarea pe piaţa de servicii bancare, lansarea urmând să aibă loc la Bucureşti în cadrul unui eveniment la care va participa şi Michal Chyczewski, CEO al polonezilor de la Alior Bank, partener al companiei de telecom în acest proiect, conform unei invitaţii transmise media.

Telekom România şi Alior Bank vor lansa Telekom Banking, iar despre noul proiect financiar de pe piaţa din România şi oferta de servicii Telekom Banking vor vorbi Miroslav Majoros - CEO al Telekom România, Michal Chyczewski - CEO al Alior Bank, Magdalena Proga-Stepien - Director T-Mobile Banking şi reprezentant legal al Alior Bank Sucursala Bucureşti şi Claudia Butac - director general al sucursalei Bucureşti a Alior Bank, conform invitaţiei.

Banca pe care grupul Telekom România o va lansa în ultimul trimestru al acesui an împreună cu polonezii de la Alior Bank le va oferi clienţilor grupului de comunicaţii fixe şi mobile şi soluţii de finanţare pentru achiziţia de telefoane mobile, tablete şi alte echipamente urmând să degreveze astfel bugetul Telekom de o parte dintre aceste costuri, a declarat la jumătatea anului Miroslav Majoros. “Alior Bank va intra pe piaţă împreună cu noi pentru a se folosi de poziţia noastră şi prezenţa noastră extinsă de pe piaţa locală. Considerăm că această bancă va reprezenta o metodă puternică de a finanţa achiziţia de echipamente de către clienţi. Avem acum costuri de zeci de milioane de euri cu achiziţia de telefoane şi alte echipamente, pentru că noi plătim echipamentele la achiziţie şi apoi ne recuperăm în timp banii de la clienţi.

“Introducerea acestei alternative de finanţare ne va ajuta să ne curăţăm bilanţul”, a spus Miroslav Majoros, CEO al Telekom România. Serviciile vor fi lansate de compania de telefonie mobilă din grup, Telekom Mobile Communications, fostul Cosmote.
Banca urmează să lanseze şi carduri, şi va atrage şi depozite de la populaţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO