Business Hi-Tech

Telekom România: Postul ocupat de Florin Bica a fost desfiinţat de anul trecut, nu ca parte a restructurării actuale

Telekom România: Postul ocupat de Florin Bica a fost...

Autor: Adrian Seceleanu

08.06.2017, 16:07 902

Postul ocupat de Florin Bica, de supervizor comunicare retail & merchandising în cadrul fostei companii Cosmote, şi care este cunoscut din poziţia de lider al unuia dintre sindicatele care funcţionează în cadrul Telekom România, a fost desfiinţat încă de anul trecut ca parte a unui alt proces de reorganizare, au declarat reprezentanţii grupului, în replică la informaţiile transmise de liderul sindical.

“În legătură cu informaţiile comunicate de domnul Florin Bica către mass-media în cursul zilei de 7 iunie, precizăm că decizia de concediere  la care dumnealui face referire nu are nicio legătură cu procesul de remodelare a proceselor Telekom. Notificarea în discuţie este o consecinţă a unui proces de reorganizare implementat în anul 2016, în cadrul căruia postul domnului Bica a fost desfiinţat iar acesta a  refuzat repetat să accepte un alt post în companie, similar cu experienţa lui. Compania respinge cu fermitate modul în care domnul Bica înţelege să abordeze situaţia în discuţie şi îşi rezervă dreptul de a acţiona pe căile prevăzute de lege ca urmare a prejudiciilor de imagine cauzate”, conform datelor transmise de reprezentanţii Telekom.

Organizaţia condusă de Bica, cu membri în cadrul companiilor din divizia de telefonie mobilă a grupului - respectiv Telekom Mobile Communications, Germanos şi Sunlight, a ridicat în ultimele luni mai multe semne de întrebare privind legalitatea metodelor utilizate de departamentul de HR al grupului Telekom în procesul de restructurare, asaltând atât grupul de companii cât şi alte instituţii ale statului dar şi ambasada Germaniei, de exemplu, cu întrebări şi mesaje legate de reorganizare.

Decizia de concediere a fost emisă în data de 7 iunie şi nu i-a fost înmânată acestuia la sediul companiei, ci i-a fost transmisă la domiciliu prin intermediul Biroului de executor judecătoresc Paula Daniela Somaldoc, conform documentelor puse la dispoziţie de Bica.

În cele mai recente mesaje Bica a cerut grupului Telekom să clarifice dacă este adevărat că în cadrul procesului de reorganizare a fost creată şi o schemă “preferenţială” de plăţi compensatorii care ar urma să fie disponibilă doar anumitor angajaţi, dar şi de ce fişele de post pentru noile posturi de execuţie din cadrul companiilor sunt aproape similare cu cele ale posturilor de manageri şi supervizori care urmează să fie desfiinţate. Practic, prin întrebările transmise Bica sugerează că grupul Telekom le va cere multor angajaţi să execute, la finalul procesului de restructurare, aceleaşi sarcini pe care le realizau şi anterior din calitate de manageri, şi să aibă aceleaşi responsabilităţi, însă de pe o poziţie inferioară, posibil mai prost plătită.

Din “valul” de adrese emise de SNTM - dintre care o mare parte au devenit publice, cel mai probabil spre nemulţumirea echipei de conducere a grupului - rezultă şi că opţiunile managerilor care îşi pierd postul de a ocupa o altă funcţie de conducere sunt, în realitate extrem de limitate, şi că marea miză a întregului proces de reorganizare este ca departamentul de HR al Telekom să convingă un număr cât mai mare de salariaţi afectaţi să plece prin acordul părţilor şi nu trecând prin toate etapele unei proceduri “clasice” de concediere.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO