Business Hi-Tech

Tema Energy, furnizor de tehnologie pentru centre de date, afaceri de 8,7 milioane de euro în 2021, plus 22%. „Vizăm extinderea în Europa de Vest”

Mihai Manole, Director General Tema Energy.

Mihai Manole, Director General Tema Energy.

Autor: Alexandra Cepăreanu

08.03.2022, 10:32 308

Tema Energy, furnizor de tehnologie specializat în construcţia de centre de date pe care le execută cu personal propriu, de la design şi proiectare până la livrare, instalare, start-up şi servicii de întreţinere şi suport, a înregistrat afaceri de 8,75 milioane de euro la finalul anului trecut, în creştere cu 22% faţă de anul precedent, în timp ce profitul companiei a fost mai mare cu 40% faţă de 2020, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii companiei.

De asemenea, compania are în plan ca în circa doi-trei ani să se extindă la nivel regional prin construirea de centre de date şi livrarea de Data Centere modulare (containerizate) în ţările vecine României.

Compania înfiinţată în 2002, are în prezent peste 100 de clienţi, printre cele mai importante proiecte gestionate în 2021 numărându-se Cluster Power - Data Center Craiova (unul dintre cele mai mari centre de date din zona Europei de Sud-Est), proiectarea şi construcţia de centre de date către Ministerul Afacerilor Interne, în parteneriat cu S&T, dar şi reabilitarea coridorului de cale ferată Braşov - Sighişoara ca subantreprenor de specialitate al Alstom pentru CFR.

„Marcăm în acest an 20 de ani de activitate, în care ne-am dezvoltat prin setarea de obiective clare şi realizabile, printr-o strategie de afaceri durabilă şi parteneriate care ne-au stimulat să investim în cunoştinţe tehnice, în identificarea celor mai performante soluţii de dezvoltare a  centrelor de date şi a elementelor complementare. Avem premisele să continuăm în această tendinţă de creştere şi vom face tot ce ţine de noi să păstrăm ritmul şi chiar să îl accelerăm”, a spus Mihai Manole, Director General Tema Energy.

Planurile pe termen lung ale Tema Energy vizează ca în următorii cinci-zece ani să-şi mărească cifra de afaceri cu 10%-15% anual.

„Avansul provine din creşterea puternică a pieţei de centre de date din România, pe fondul creşterii pieţei globale de centre de date şi IT, care se preconizează a fi de cel puţin 5 - 10% anual pentru următorii cinci ani.”

Compania va continua să ofere soluţii de energie regenerabilă (parcuri fotovoltaice pentru clienţi industriali) şi soluţii de eficientizare a consumului de energie electrică pentru consumatori mari.

În prezent, compania dezvoltă proiecte de sisteme fotovoltaice şi sisteme de cogenerare de dimensiuni mici şi medii în domeniul industrial şi îşi propune să comercializeze şi să instaleze echipamente cu eficienţă energetică crescută şi cu o amprentă minimă de poluare cum ar fi primele centre de date „verzi”, cu amprentă ecologică zero şi independente din punct de vedere energetic.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO