Business Hi-Tech

Theocharopoulos, Cosmote: România trebuie să fie realistă în ce priveşte preţul pe care îl poate obţine pe licenţe

Theocharopoulos, Cosmote: România trebuie să fie realistă în ce priveşte preţul pe care îl poate obţine pe licenţe

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

13.03.2012, 11:42 1004

Piaţa de telefonie mobilă din România are potenţial de creştere, însă statul român ar trebui să ia în calcul tarifele mici, contextul economic dificil şi costurile mari pentru construcţia unor reţele 4G atunci când vor stabili ce preţ solicită pentru licenţele de telefonie mobilă care vor fi vândute pentru următorii 15 ani, a declarat Stefanos Theocharopoulos, CEO al Cosmote şi Romtelecom, la o conferinţă organizată de o asociaţie a operatorilor de telefonie mobilă.

"România trebuie să fie realistă în ce priveşte preţul pe care operatorii îl pot plăti într-un asemenea context economic. Credem că preţuri corecte pentru spectru care să ţină cont de econtextul economic ne vor permite să ne dezvoltam afacerile şi să investim mai mult şi să dezvoltăm economia".

Şeful Romtelecom şi Cosmote a avertizat că operatorii au nevoie de un cadru legislativ clar şi predictibil, şi că o schimbare "abruptă" ar putea duce inclusiv la o scădere a economiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO