Business Hi-Tech

Tim Cook a câştigat 36 milioane de dolari din vânzarea unui pachet de acţiuni Apple

Tim Cook

Tim Cook

Autor: Ioana Nita

29.08.2016, 00:00 354

Tim Cook, CEO al gigantului american Apple, a vândut săptămâna trecută acţiuni deţinute în cadrul companiei în valoare de 36 milioane dolari, scrie publicaţia Fortune. 

Vânzarea acţiunilor vine la scurt timp după aniversarea de cinci ani la conducerea companiei, odată cu care au fost ridicate restricţiile asupra celor 1,26 milioane de acţiuni pe care le-a câştigat.

Apple a reţinut peste 656.000 de acţiuni pentru acoperirea taxelor de reţinere la sursă, iar Tim Cook a vândut 334 de acţiuni pe piaţa liberă, câştigând aproape 36 milioane de dolari, potrivit documentelor comisiei de reglementare a pieţei de capital din SUA. Ioana Niţă 

Astfel, la finalul săptămănii trecute Tim Cook a rămas cu 1,31 milioane de acţiuni Apple, inclusiv deţineri anterioare, în valoare de 140 milioane dolari. CEO-ul Apple ar putea primi următori ani încă 3,5 milioane de acţiuni care se află încă în “regim restricţionat”. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO