Business Hi-Tech

Toata conducerea ANC a fost revocata

02.04.2009, 19:42 174

Premierul Emil Boc a semnat o decizie prin care incheie mandatul lui Liviu Nistoran in calitate de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Comunicatii (ANC), arbitrul pietei telecom, ca urmare a desfiintarii institutiei.

Premierul a semnat o decizie similara si in cazul vicepresedintilor Alexandrina-Luminita Hartan si Georgeta Codruta Meran. Alexandrina Hartan este cel mai longeviv manager din cadrul arbitrului telecom, fiind vicepresedintele autoritatii inca din prima de zi de existenta a institutiei.
Catalin Marinescu (45 de ani; PD-L), fostul sef al Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI), a fost numit miercuri la conducerea nou infiintatei Autoritati Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), pentru un mandat de sase ani.
Guvernul a decis prin ordonanta de urgenta, sa desfiinteze Autoritatea Nationala pentru Comunicatii si sa infiinteze o noua institutie, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), care va functiona sub control parlamentar, cu o conducere numita de seful statului la propunerea Guvernului.
Noua institutie a fost infiintata dupa ce Comisia Europeana a avertizat Romania pentru decizia fostului Guvern de a demite presedintele autoritatii nationale de reglementare si de a restructura institutia, considerata de catre Executivul european drept o grava incalcare a independentei acestui organism.
ANCOM este institutia care stabileste regulile pentru piata de comunicatii din Romania, a carei valoare se ridica la sapte miliarde de euro si 8% din PIB.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO