Business Hi-Tech

Top 10: cele mai bune tablete din 2014

Top 10: cele mai bune tablete din 2014

Autor: Cătălin Niţu

25.12.2014, 11:19 781

 2014 a fost un an foarte ciudat pentru piaţa de tablete. Dacă până de curând tabletele cu display-uri de 10” erau cele mai populare, anul acesta a dus la o micşorare drastică a cerinţei pentru acestea, tabletele de 8” fiind acum cele mai atractive. În ciuda dimensiunilor scăzute, acestea oferă hardware comparabil cu cele mai mari, iar preţul mai mic înclină balanţa către ele pentru mulţi utilizatori. Cu toate acestea, companiile producătoare de hardware mobil nu au renunţat la tabletele mari, acestea fiind în continuare cele mai performante de pe piaţă.

Deşi Apple are în continuare cele mai populare tablete de pe piaţă, iPad-ul nu mai deţine un avans atât de mare precum în anii precedenţi la capitolul marketshare. De asemenea, tabletele au scăzut mult în vânzări în 2014, însă momentan nicio companie nu pare să fie cu adevărat îngrijorată. Adevărul este că tabletele sunt dispozitive diferite faţă de telefoanele mobile, înlocuirea lor fiind mai puţin necesară după unul sau doi ani.

Înainte să ajungem la topul propriu-zis, am decis să vorbim despre două tablete pe care nu le-am putut include în listă. Motivul este unul simplu: aceste tablete nu sunt vândute în mod oficial în România. Deşi probabil ar fi ocupat locuri superioare în clasament, acestea rămân însă doar menţiuni în lista noastră de tablete din 2014 care merită atenţie.

Citiţi mai mult pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO