Business Hi-Tech

Top 30 cele mai mari firme de IT&C după numărul de recrutări din 2018. Cele 30 de companii, în marea lor majoritate multinaţionale, au un business cumulat de 19 mld. lei în 2018

Top 30 cele mai mari firme de IT&C după numărul de...

Autor: Adrian Seceleanu

19.06.2019, 19:50 1005

Cele 30 de companii, în marea lor majoritate multinaţionale, cu un business cumulat de 19 mld. lei (4 mld. euro) anul trecut, au angajat peste 7.000 de oameni, arată datele de la Finanţe.

Operatorul de cablu RCS&RDS - cel mai mare furnizor local de servicii de net fix şi televiziune, eMAG - cel mai mare magazin online local şi call-center-ul Almaviva Services sunt companiile de IT&C care au realizat în 2018 cele mai multe recrutări din industrie, rezultă din datele raportate de companii la Ministerul Finanţelor Publice, care au fost analizate de ZF. 

Doar cele trei companii au angajat împreună aproape 3.000 de oameni, conform datelor de la Finanţe. Cu cele peste 1.000 de angajări din 2018 compania de cablu RCS&RDS a devenit compania de comunicaţii cu cel mai mare număr de angajaţi din România, într-un moment în care cei mai mari rivali ai săi, subsidiare ale unora dintre cei mai mari giganţi internaţionali din comunicaţii, tind mai degrabă să-şi optimizeze costurile şi să reducă numărul de oameni. RCS&RDS are un număr ridicat de oameni şi pentru că operatorul preferă să-şi păstreze în interior şi serviciile de mentenanţă şi de reparaţii în teren, spre deosebire de ceilalţi jucători mari care şi-au externalizat acest gen de activităţi (dar şi altele) către companii precum Ericsson şi Huawei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO