Business Hi-Tech

Top 30 companii de IT şi telecom după afacerile din 2019: comunicaţiile păstrează coroana, dar softul şi serviciile de IT vin tare din spate. Orange, Samsung, Vodafon, RCS şi Telekom sunt pe primele locuri

Top 30 companii de IT şi telecom după afacerile din...

Autor: Adrian Seceleanu

14.09.2020, 19:20 1786

Doar 7 companii din cele mai mari 30 au afaceri anuale de peste un miliard de lei, şi una singură dintre ele - gigantul din cablu RCS&RDS - este controlată de un antreprenor din România.

Cele mai mari 30 de companii de IT şi de comunicaţii din România după cifra de afaceri raportată la Ministerul Finanţelor Publice pentru anul 2019 au înregistrat un business cumulat de 36,3 mld. lei (7,65 mld. euro), mai mare cu 7% faţă de anul anterior, arată o analiză ZF pe baza datelor publice disponibile.

În clasament, care nu include companii de distribuţie sau de retail, există doar 7 companii cu afaceri anuale mai mari de un miliard de lei, toate având legătură într-un fel sau altul cu industria de telecomunicaţii - respectiv fie sunt operatori de servicii de profil, fie furnizori de echipamente şi servicii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO