Business Hi-Tech

Top profituri în IT&C în 2019: Orange, RCS, SAP, Vodafone şi Samsung

Analiză ZF

Top profituri în IT&C în 2019: Orange, RCS, SAP,...

Autor: Adrian Seceleanu

04.09.2020, 07:00 794

Orange, liderul pieţei locale de telecomunicaţii, a obţinut şi în 2019 cel mai mare profit net din întreaga industrie de IT şi comunicaţii, cu un rezultat de 384 mil. lei, dublu faţă de anul precedent, arată o analiză realizată de ZF pe baza da­te­lor ra­por­tate de fir­me la Mi­nisterul Fi­nan­ţelor. Com­pa­nia fran­ceză, care do­mi­nă piaţa locală de te­le­com şi din punctul de vedere al nu­mărului de cli­enţi şi al venitu­ri­lor, a avut o marjă de 7% din venituri, de pes­te două ori mai mare decât cea afi­şată în 2018.

Câş­tigurile nete ale Orange, la fel ca şi ale altor jucători din tele­com, sunt însă în prezent semnificativ mai mici decât în urmă cu peste un deceniu, când marjele erau de peste 30%, iar câştigurile nete treceau de un miliard de lei.

Pentru Orange recordul a fost anul 2008, cu un profit net de 1,6 mld. lei la afaceri de 4,7 mld. lei.

Operatorul RCS&RDS, controlat de miliardarul Zoltan Teszari din Oradea, este singura companie condusă de un antreprenor local care intră în top 5, restul firmelor intrate în top fiind subsidiare ale unor giganţi: SAP (Germania), Vodafone (Marea Britanie), Samsung (Coreea de Sud).

Dintre companiile din top 5 germanii de la SAP, cei mai mari jucători europeni din software, au avut cea mai mare marjă de profit, de 34% din cifra de afaceri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO