Business Hi-Tech

Top zece al celor mai tari produse care vor fi lansate la CES. GALERIE FOTO

Telecomanda Magic Remote de la LG.
09.01.2012, 00:04 2140

Telecomanda Magic Remote de la LG. Noul gadget le permite utilizatorilor să controleze televizorul şi prin comenzi vocale, dar şi să navigheze mai rapid prin meniul TV-ului cu o rotiţă integrată în telecomandă şi care este asemănătoare cu cele incluse în mouse-uri. Telecomanda are şi o funcţie care le permite utilizatorilor să îndrepte telecomanda Magic Remote către ecranul televizorului şi să folosească cursorul pentru a face o selecţie. În plus, gesturile pot fi detectate ca şi comenzi prin intermediul funcţiei Magic Gestures, permiţând utilizatorilor să controleze televizorul CINEMA 3D Smart cu simple mişcări de braţ sau ale încheieturii mâinii.

Mouse sensibil la atingere. Logitech Cube este un mouse care nu mai are butoane mecanice, ci o carcasă sensibilă la atingere. Dacă este ridicat în aer câteva momente, gadgetul înlocuieşte echipamentele dedicate folosite de speakeri în cadrul prezentărilor pentru a trece de la un slide la altul. Trecerea către următorul slide se face prin apăsarea părţii superioare a mouse-ului.

Tableta de 100 de dolari. Organizaţia "One Laptop Per Child" (OLPC) care a distribuit pe piaţă peste 2,4 milioane de computere portabile de 100 de dolari bucata revine acum cu un nou proiect: o tabletă cu ecran touchscreen cu un preţ mai mic de 100 de dolari. Detaliile tehnice vor fi prezentate în cadrul CES.

Miniproiector HD. Compania Velocity Micro va prezenta în cadrul CES un miniproiector capabil să redea clipuri video cu o rezoluţie 720p şi care va avea un preţ de 400 de dolari.

Televizor 3D Toshiba fără ochelari. Compania japoneză va prezenta în cadrul CES un televizor compatibil cu tehnologia 3D la care utilizatorii vor putea vedea conţinut în format tridimensional fără a mai avea nevoie de ochelari speciali.

Boxă Bluetooth la duş sau piscină. Compania iDevices va prezenta o boxă specială rezistentă la apă, iShower, care poate fi utilizată la duş, piscină sau pe malul mării şi care costă 100 de dolari. La boxă se poate conecta orice alt gadget care are tehnologia Bluetooth, inclusiv iPhone sau iPod-uri.

Cameră web HD. Compania Logitech va prezenta la CES HD Pro Webcam C920, o cameră web care capturează imagini video full-HD la 1080p când Skype este mediul de comunicare sau o rezoluţie HD la 720p când este folosit Windows Live Messenger. Logitech HD Pro Webcam C920 dispun are optică Carl Zeiss şi un autofocus în 20 de paşi şi două microfoane poziţionate pe cele două laturi ale camerei web.

Browser "privat" via USB. Compania canadiană SurfEasy va lansa în cadrul CES SurfEasy un echipament asemănător unui stick de memorie USB care, odată conectat la un PC sau Mac, le permite utilizatorilor să navigheze pe internet cu un browser "privat" care nu lasă "urme" despre paginile vizitate, printr-un sistem de criptare a datelor similar cu cel folosit de "cele mai mari bănci din lume". Echipamentul are un preţ pornind de la 59 de dolari.

Cea mai subţire tabletă cu Android. Compania japoneză Toshiba a anunţat că va lansa la CES "cea mai subţire tabletă din lume" cu soft Google cu ecran de 10,1 inchi.


Nu întotdeaua o reţetă sigură: Cele cinci produse lansate la CES în anii anteriori care s-au dovedit ulterior un eşec

1. sistemul de operare webOS - Palm a produs emoţie în 2009 la CES când a lansat sistemul de operare webOS şi un smartphone cu touchscreen, Palm Pre. Entuziasmul faţă de webOS nu s-a văzut şi în vânzări astfel că Palm a fost scoasă la vânzare, iar cumpărătorul, gigantul HP nu a avut mai mult succes. WebOS a ajuns astfel să fie oferit comunităţii open source, scrie Cnet.

2. televiziunea 3D - a fost una dintre cele mai în vogă tehnologii la ediţiile CES din 2010 şi 2011, dar adoptarea la scară largă încă întârzie în condiţiile în care ochelarii speciali nu sunt confortabili şi sunt scumpi, iar pe piaţă nu există decât puţin conţinut compatibil.

3. e-readerele - cu excepţia Amazon Kindle, niciun e-reader nu s-a mai bucurat de un asemenea succes global astfel că multe dintre produsele lansate cu fanfară la ediţiile anterioare CES au eşuat.

4. e-readerul pentru ziare - Skiff, un e-reader realizat de Hearst şi dedicat citirii ziarelor şi revistelor a dispărut. Gigantul News Corp a cumpărat platforma software utilizată de Skiff, dar nu şi echipamentul, astfel că proiectul prezentat la CES 2010 a dispărut.

5. Motorola Xoom - a stârnit entuziasm când a fost prezentată la CES, dar platforma soft s-a dovedit a fi plină de erori astfel că până la urmă utilizatorii au ales să nu plătească mai mult pentru un gadget care încă avea probleme în a concura cu iPad.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO