Business Hi-Tech

Topul aplicaţiilor de transfer de bani din Europa: care sunt cele mai populare sisteme online de plăţi printre europeni

Topul aplicaţiilor de transfer de bani din Europa: care...

Autor: Mircea Nica

08.04.2019, 18:23 1893

Sistemul de plăţi online PayPal a fost cea mai descărcată aplicaţie de transfer de bani în peste 20 de state din Uniunea Europeană, printre care se numără Marea Britanie, Germania, Franţa şi Spania- ţări europene din care oamenii transferă cei mai mulţi bani, arată un studiu realizat în 31 de ţări din Europa al Nimblefins.

Start-up-ul fintech britanic Revolut a fost a doua cea mai descarcată aplicaţie de transfer de bani în ansamblu şi s-a clasat pe primul loc la descărcări în şapte ţări: Polonia, Portugalia, Irlanda, România, Republica Cehă, Letonia şi Lituania.

TransferWise a fost a treia cea mai descărcată aplicaţie la nivelul celor 31 de ţări în care studiul a fost realizat. În timp ce PayPal, Revolut şi TransferWise au fost cele mai dominante, există şi câteva servicii locale de transfer bancar care domină pieţe mai restrânse. Spre exemplu, în Rusia şi Ucraina aplicaţia QIWI a fost clasată pe primul loc.

Deşi datele despre transferuri sunt limitate, succesul mai multor servicii de transfer de bani în fiecare ţară a putut fi măsurat prin analiza clasamentelor privind descărcarea aplicaţiilor.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO