Business Hi-Tech

Topul celor mai scumpe televizoare inteligente de pe piaţa locală

Topul celor mai scumpe televizoare inteligente de pe...

Autor: Ioana Nita

01.12.2013, 11:09 359

Televizoarele “smart” - care se pot conecta la internet şi pe care pot fi instalate aplicaţii la fel ca pe un smartphone sau o tabletă, permiţându-le astfel utilizatorilor să acceseze mai uşor şi conţinut online, au început să aibă o pondere tot mai mare şi în vânzările de electronice de pe piaţa locală.

În topul celor mai scumpe televizoare smart de pe piaţa locală intră modele care au ecrane mari şi care includ şi tehnologii de top, precum UHD sau 3D.

 “Cota de piaţă a televizoarelor smart creşte într-un ritm alert. Televizoarele LED au atins o cotă de piaţă de 90% din totalul vânzărilor în perioada 2008-2013, iar tehnologia LCD aproape că a dispărut”, explică Ana Maria Pasculescu, TV Product Manager în cadrul Samsung România, la lansarea celui mai scump televizor de pe piaţa locală - Samsung Ultra High Definition 4k (UHD) 85S9.

Multe televizoare inteligente sunt şi 3D, ceea ce le permite utilizatorilor să vizioneze filme sau programe TV în format 3D.

În vara acestui an, Samsung a lansat pe piaţa locală televizorul Ultra High Definition 4k (UHD) 85S9 cu diagonala de 85 inchi (214 cm), care face parte din gama premium a producătorului sud-corean.  Preţul modelului 85S9 este de 35.000 euro, acesta fiind cel mai scump televizor comercializat în prezent în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO