Business Hi-Tech

TotalSoft a raportat la Finanţe pe 2020 o pierdere netă de 15 mil. lei la afaceri de 103 mil. lei. Update: Compania explică datele raportate la Finanţe

TotalSoft a raportat la Finanţe pe 2020 o pierdere netă...

Autor: Adrian Seceleanu

01.06.2021, 19:51 166

TotalSoft, unul dintre cei mai importanţi producători de software de pe piaţa locală, parte a grupului turc Logo, a raportat la Ministerul Finanţelor Publice pentru anul 2020 o cifră de afaceri de 102,5 mil. lei, conform datelor disponibile pe site-ul instituţiei. Compania a raportat şi o pierdere netă de 14,76 mil. lei şi datorii totale de 115,4 mil. lei, cu un număr mediu de 473 de angajaţi, potrivit sursei menţionate. Datele pentru anul 2019 nu sunt disponibile la Finanţe, cele mai recente informaţii financiare date mai vechi fiind din 2018, când compania a raportat afaceri de 87,6 mil. lei, pierderi nete de 21,9 mil. lei, datorii totale de 108,6 mil. lei şi un număr mediu de 453 de oameni. Compania a anunţat, pe de altă parte, recent, că la nivelul anului 2020 a avut venituri totale în valoare de 22,3 milioane euro, în creştere cu puţin peste 1% faţă de anul precedent.

„Compania a înregistrat în ultimii doi ani un trend de creştere constantă a cifrei de afaceri, în 2020 veniturile cumulate ale companiei ridicându-se la valoarea de 22,3 milioane euro şi EBIDTA de 3,7 milioane de euro. Iar proiectele derulate pe pieţele externe au o pondere de 30% din cifra de afaceri”, a spus Gorkem Tursucu, CEO TotalSoft, în cadrul unui eveniment online organizat de producătorul software. 

Update:

Compania a explicat pentru ZF ce reflectă datele din bilanţul disponibil la Ministerul Finanţelor: “TotalSoft a raportat rezultatele pe 2020 conform IFRS (modalitatea de raportare folosită la nivelul grupului Logo) care se diferenţiază de raportarea de la Ministerul Finanţelor prin consolidarea rezultatelor la nivel de grup. Se poate observa de altfel că cifra de afaceri de pe Ministerul Finanţelor este cu aproximativ 1 milion de euro mai mică decât cea raportată în regim IFRS, diferenţa fiind atribuită companiei ABS, parte din TotalSoft.

Aceste cifre sunt raportate şi de către Logo, în secţiunea  - https://www.logo.com.tr/en/logo-share-information, ca parte din comunicarea lor în calitate de companie listată la bursă.

Deşi TotalSoft este obligată să depună bilanţul conform legislaţiei locale, raportarea de referinţă este cea IFRS, care de altfel se foloseşte de grupul Logo în raportările către bursă. Pierderile afişate pe Ministerul Finanţelor nu se regăsesc în sistemul IFRS care urmăreşte indicatorul EBIDTA pentru a măsura eficienţa şi care în 2020 a fost de 3,7 milioane de euro.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO