Business Hi-Tech

TotalSoft asteapta afaceri de 22 mil. euro

13.01.2009, 17:47 64

Compania TotalSoft, producator local de aplicatii software pentru mediul de afaceri, si-a propus pentru anul acesta o cifra de afaceri de 22 de milioane de euro, in crestere cu 22% comparativ cu nivelul de 18 milioane de euro inregistrat anul trecut. Totodata, compania estimeaza un nivel al EBITDA (profitul brut) cu 25% mai mare decat in 2008, de 4,5 milioane de euro. Raportat la 2007, TotalSoft a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri si a EBIDTA cu peste 40%.

Veniturile companiei, obtinute de pe piata romaneasca si din export, au depasit cu mai mult de 10% estimarile managementului TotalSoft de la inceputul anului 2008.
Exporturile au fost una dintre directiile principale ale companiei anul trecut, consolidarea exporturilor aducand companiei o serie de clienti noi, precum Raiffeisen Leasing Ucraina, Petrom OMV Austria sau Econgas Austria.
Cele mai importante venituri ale TotalSoft provin din vanzarea produsului Charisma, care a generat mai mult de jumatate din cifra de afaceri, din proiectele de software customizat, dezvoltate atat pentru piata romaneasca, cat si pentru cea externa, din vanzarea sistemului de project management Primavera (20%) si din proiecte de natura hardware. "La dezvoltarea generala de aplicatii ERP din Romania a avut o contributie si Charisma, care s-a incapatanat sa concureze cu toate sistemele internationale si locale. Rezultatele se vad in numarul mare de clienti, peste 300, din care 90% sunt companii private", a declarat Liviu Dan Dragan, directorul general al TotalSoft.
Anul trecut, TotalSoft s-a clasat, cu sistemul Charisma, in primii zece furnizori mondiali care dezvolta software pentru leasing. Aceasta pozitie a fost castigata pe baza implementarilor si a implicarii in proiecte internationale precum Raiffeisen Leasing (Bulgaria si Albania), BMW Bank si BMW Leasing (Grecia si Rusia), Scania Credit Bulgaria, Tirana Leasing Albania, Balkan Star Bulgaria sau NLB Leasing Bulgaria.
In prezent, toate cele 7 rafinarii de petrol functionale din Romania lucreaza cu sistemul Primavera, iar printre companiile care au ales acest sistem anul trecut se numara Romgaz, Da Vinci Construct, trei consilii judetene (Craiova, Timis si Calarasi), ANRSC, Iulius Group, Alstom Power Romania si Constructii Bihor.
Solutia Charisma HR (Human Resources) a reusit sa adune peste 40 de clienti noi, precum Grupul Continental - Siemens, Automobile Dacia, British American Tobacco, Pan Grup Dolj, Romprest Services, Aviva Asigurari de Viata si Tnuva Romania. Serviciile de outsourcing salarial au ajuns la un nivel ridicat, odata cu semnarea contractului cu BRD Groupe Societe Generale (9.300 angajati - cel mai mare contract de outsourcing salarial din Romania), TotalSoft procesand lunar peste 30.000 de salarii pentru clienti precum UniCredit Tiriac, Alpha BANK sau Philip Morris.
TotalSoft are in prezent un portofoliu de peste 1.100 de clienti din zona publica si privata, din domenii variate, precum financiar-bancar, constructii, servicii, retail sau industrie, castigati in cei 14 ani de activitate pe piata IT romaneasca si regionala. Printre principalii clienti se numara Agro Banat, PNB Paribas Lease Group, Agricover Credit, RNP Romsilva, Alvimar, Avicola Manasia, Strauss Romania, CTE Trailers, Fergus Construct International, BRD Finance, Kronstadt Metal, Constructmod, Drumuri Bihor si Loial Suceava. Printre proiectele de referinta create de TotalSoft se numara si sistemul e-licitatie, primul proiect guvernamental in domeniul licitatiilor publice, prin intermediul caruia au fost finalizate peste un milion de licitatii.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO