Business Hi-Tech

TotalSoft şi-a recrutat director de HR de la Orange

Bogdan Mitrofan va coordona din noua poziţie de director de HR al TotalSoft politicile de resurse umane pentru circa 440 de salariaţi. Foto: Silviu Matei

Bogdan Mitrofan va coordona din noua poziţie de director de HR al TotalSoft politicile de resurse umane pentru circa 440 de salariaţi. Foto: Silviu Matei

Autor: Adelina Mihai

17.06.2015, 00:04 1989

Bogdan Mitrofan, 36 de ani, un manager care a lucrat în ultimii aproape opt ani în departamentul de resurse umane al operatorului telecom Orange, a fost recrutat de Total­Soft, unul dintre cei mai mari producători locali de software, pentru po­ziţia de director de resurse umane. El o înlocuieşte pe Brânduşa Fecioru, care a ocupat această funcţie timp de doi ani şi ocupă o poziţie care a fost vacantă de la începutul acestui an.

Absolvent al Universităţii Ovidius din Constanţa, Mitrofan şi-a început cariera în domeniul resurselor umane în 2004, când a lucrat, timp de aproape doi ani, ca inspector de resurse umane pentru operatorul portuar Decirom din Constanţa, iar de la începutul anului 2006 până în toamna lui 2007 a lucrat pentru Antares Group (cu activităţi în domenii precum transport, turism, imobiliare, construcţii şi industria petrolieră), unde ultima poziţie a fost de HR manager. În cadrul Antares, el a lucrat un an din Constanţa şi unu din Râmnicu Vâlcea – unde era sediul central al companiei.

Din septembrie 2007, Mitrofan s-a mutat în Capitală, unde a preluat func­­ţia de technology HR business part­ner în cadrul operatorului de telecom Orange România, iar din luna aprilie a acestui an a ocupat funcţia de human resources manager în cadrul unei linii de business a Orange. Din noua poziţie de la TotalSoft, el va coordona politicile de resurse umane pentru circa 440 de salariaţi. În luna mai a acestui an, compania l-a mai recrutat şi pe Sorin Petcu de la Microsoft pentru poziţia de director de vânzări şi marketing.

TotalSoft este unul dintre cei mai mari producători locali de software, care a avut anul trecut o cifră de afaceri de 100,2 milioane de lei (în creştere cu 12% faţă de anul anterior) şi un profit net de 6,3 milioane de lei (Ă37% faţă de anul 2013), potrivit datelor raportate la Ministerul de Finanţe. Repre­zentanţii companiei susţin că businessul grupului este mai mare, de 120 de milioane de lei anul acesta (în creştere cu 4,5% faţă de 2013), dacă se includ şi vânzările din străinătate.

TotalSoft a fost fondată în 1994 de Liviu Drăgan, actualul director general al com­paniei, însă acesta a rămas doar cu un pachet minoritar de acţiuni după ce fondul elen Global Finance a achi­ziţionat pachetul majoritar în urmă cu zece ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO