Business Hi-Tech

TotalSoft tinteste un profit de 4 mil. euro in 2008

22.01.2008, 20:21 18

TotalSoft, furnizor local de software si servicii, tinteste un profit operational de peste 4 milioane de euro anul acesta, in crestere cu 65% fata de nivelul inregistrat la finalul anului 2007.
Liviu Dragan, directorul general al companiei, se asteapta la o crestere de 30% a cifrei de afaceri, la 16,5 milioane de euro.
Compania a anuntat ca a realizat anul trecut un nivel al EBITDA (profitul inainte de dobanzi, impozite, deprecieri si amortizari) de circa 2,5 milioane de euro, la o cifra de afaceri de 12,5 milioane de euro, inregistrand cresteri de 55%, respectiv 40% fata de rezultatele financiare din anul precedent. La sfarsitul lunii noiembrie, Dragan a estimat atingerea unei cifre de afaceri de 12 milioane de euro pe 2007 si un nivel al EBITDA de 3 milioane de euro.
La realizarea cresterii cifrei de afaceri au contribuit atat proiectele noi, cat si finalizarea unor contracte demarate in 2006 cu Cosmote, Rodipet sau Garrone, au precizat oficialii companiei. Cele mai importante contracte incheiate in 2007 au fost Romgaz, Santierul Naval Constanta si Dambovita Center.
Solutia ERP (managementul resurselor intreprinderii) Charisma a adus companiei cele mai multe venituri anul trecut, generand peste jumatate din cifra de afaceri (6,5 milioane de euro). Un alt factor important de crestere a fost software-ul de management al proiectelor Primavera, care a generat 2,3 milioane de euro, cu circa 100.000 de euro peste estimarile initiale ale directorului general Liviu Dragan. In decursul ultimului an, TotalSoft a castigat 70 de clienti noi pentru suita Charisma Enterprise, printre care se numara OTP Leasing, Raiffeisen Leasing Romania, Eurolines, Santierul Naval Constanta si alte firme. Compania si-a continuat expansiunea si pe pietele externe, castigand contracte cu BMW Rusia, Balkan Star Bulgaria, Scania Bulgaria si NLB Bulgaria.
Dragan a precizat anterior ca TotalSoft intentioneaza sa preia o companie software complementara de pe piata din Bulgaria, a carei cifra de afaceri se situeaza in jurul sumei de un milion de euro. Directorul TotalSoft a spus ca discutiile au fost amanate pentru anul acesta si spera ca tranzactia sa fie finalizata pana la sfarsitul lunii februarie.
Un alt proiect care a suferit intarzieri este lansarea suitei Charisma pe piata italiana, cauzata de problemele localizarii in limba italiana a software-ului. Dragan a spus ca lansarea va avea loc in al doilea trimestru al anului si isi mentine estimarea conform careia TotalSoft va obtine anul acesta 2 milioane de euro de pe piata italiana de software pentru segmentele leasing, credit si factoring.
Anul trecut, 17% din cifra de afaceri TotalSoft a provenit din export, iar pentru anul in curs oficialii companiei estimeaza ca ponderea veniturilor generate din strainatate sa ajunga la 35-40%. TotalSoft are in prezent 305 angajati si se asteapta ca numarul acestora sa creasca cu 20% pana la sfarsitul anului. "Industria IT in continuare duce lipsa de specialisti. Ca urmare, si noi ne-am adaptat politica de recrutare, organizand concursuri pentru studenti si participand la mai multe targuri de job-uri", a declarat Dragan.
Liviu Dragan, care detine 20% din actiunile TotalSoft, a mai precizat ca fondul de investitii Global Finance nu isi pune problema unui exit din companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO