Business Hi-Tech

TotalSoft vrea să ajungă la circa 650 de angajaţi la finalul lui 2022. „În ultimele şase luni am recrutat peste 100 de specialişti. Printre noii angajaţi se numără şi tineri din Ucraina”

Gorkem Tursucu, CEO al TotalSoft.

Gorkem Tursucu, CEO al TotalSoft.

Autor: Alexandra Cepăreanu

19.09.2022, 12:53 165

TotalSoft, unul dintre cei mai importanţi producători de software de pe piaţa locală, a înregistrat o creştere de 16% a cifrei de afaceri pentru prima jumătate a anului, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, au transmis reprezentanţii companiei printr-un comunicat. Compania a închis anul 2021 cu afaceri de aproximativ 25 milioane de euro, în creştere cu peste 10% comparativ cu anul precedent.

În prezent, compania numără peste 600 de angajaţi, după ce în ultimele şase luni a recrutat peste 100 de specialişti, potrivit sursei citate anterior.

„Creşterea echipei, prin atragerea de noi talente din diverse arii de specializare, vine în susţinerea strategiei de business, respectiv continuarea investiţiilor în produse noi şi existente şi extinderea programului de parteneriate, prin care compania ţinteşte crearea unui amplu ecosistem de business”, au mai spus reprezentanţii companiei.

De asemenea, creşterea echipei este esenţială pentru atingerea obiectivelor, iar printre cei care s-au alăturat echipei TotalSoft în ultimele luni se numără profesionişti în dezvoltare software, consultanţi tehnici şi de business, iar printre noii angajaţi se numără şi tineri din Ucraina.

„Situaţia din Ucraina ne-a determinat să ne implicăm umanitar şi să ajutăm refugiaţii nu doar din punct de vedere material, ci şi din perspectivă profesională. Ne-am propus, aşadar, să le oferim posiblitatea de a învăţa o nouă meserie, să se angajeze în România şi să-şi poată susţine cheltuielile. Toate acestea au fost realizate cu ajutorul colegilor, care s-au implicat personal atât prin donaţii, cât şi ca traineri în programe de internship plătite şi dedicate cetăţenilor ucraineni”, a spus Gorkem Tursucu, CEO al TotalSoft.

În continuare, compania va organiza programele de carieră ce se adresează celor care doresc să-şi dezvolte abilităţile de consultanţă şi programare, în care zeci de juniori îşi pot dezvolta o carieră în IT. Organizate sub numele de TotalSoft Bootcamp, acestea vor reuni anul acesta peste 50 de juniori, selectaţi dintre mii de aplicanţi, care la finalul a două luni de training intensiv pot fi integraţi ca programatori sau consultanţi în echipele companiei. Până la finele anului curent, TotalSoft îşi propune să ajungă la aproximativ 650 de angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO