Business Hi-Tech

Toyota şi SoftBank încheie un parteneriat legendar pentru a livra pe şosele maşinile autonome

Toyota şi SoftBank încheie un parteneriat legendar...

Autor: Alex Ciutacu

14.10.2018, 09:48 558

Toyota Motor Corp şi SoftBank Group se aliază pentru a dezvolta servicii pentru maşinile autonome, semnalând încă o alianţă de top în rândul producătorilor auto împreună cu firme de tehnologie în contextul în care giganţii se întrec pentru lansarea în masă a vehiculelor autonome, potrivit Reuters.

Cel mai mare producător auto japonez şi cea mai influentă firmă de tehnologie din ţară se reunesc pentru a dezvolta o platformă prin intermediul căreia vor opera vehicule autonome, ce pot fi folosite drept magazine mobile, spitale mobile sau orice alt serviciu pentru care ar putea exista piaţă.

Această alianţă arată că firme din ce în ce mai mari, şi mai bine finanţate, vor să împartă costurile şi expertiza pentru a livra viitorul în care străzile sunt acoperite de vehicule autonome şi nimeni nu mai conduce maşini.

Proiectul comun va începe de la un nivel redus, cu un capital de 17,5 milioane de dolari. SoftBank va deţine puţin peste jumătate din noul business, care se va concentra iniţial pe piaţa din Japonia, pentru a ieşi apoi la rampă globală.

„SoftBank pe cont propriu sau producătorii pe cont propriu nu pot face totul”, spune Junichi Miyakawa, CTO în cadrul SoftBank, care va deveni noul CEO al companiei. „Vrem să lucrăm pentru a ajuta oamenii să iasă din sistemul limitat de transport”.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO