Business Hi-Tech

TP-LINK: Românii vor cumpăra routere de 12 milioane de dolari anul acesta

TP-LINK: Românii vor cumpăra routere de 12 milioane de...

Autor: Ioana Nita

08.08.2014, 00:06 353
Piaţa echipamentelor de reţelistică destinate consumatorilor (care sunt cumpărate separat de echipamentele furnizate de operatorii de comunicaţii la semnarea unui contract de abonament) va ajunge anul acesta în România la circa 12 milioane de dolari, în creştere cu 20% faţă de anul trecut.
 
Aceste cifre vin în condiţiile în care în prezent românii au acces la viteze de internet mult mai mari şi folosesc tot mai multe dispozitive conectate la internet simultan, care necesită echipamente de ultimă generaţie pentru a funcţiona la potenţialul maxim.  „În 2013, piaţa de echipamente de reţe­listică s-a situat la circa 10 milioane de dolari, iar anul acesta creşterea va fi de 20% în condiţiile în care a crescut gradul de utilizare al dispozitivelor inteligente, iar tehnologia avansează rapid. Noi ţintim pentru 2014 o creştere a afacerilor de 30%, mai mult decât avansul pieţei“, a declarat pentru ZF Hermes Song, directorul general al producătorului chinez de echipamente de reţelistică TP-LINK în România.
 
Compania chineză vrea să ajungă anul acesta la afaceri de circa 8 milioane de dolari pe piaţa locală, în primul semestru având vânzări de 3 milioane de dolari, cât veniturile înregistrate în întreg anul 2012.
 
„Anul acesta target-ul de vânzări pentru România este de peste 8 milioane de dolari. Până acum, în prima jumătate a anului am avut vânzări de aproape 3 milioane de dolari, cât am livrat într-un singur an în 2012“, a spus Song, adăugând că de obicei în primul semestru vânzările sunt mai mici decât în a doua parte a anului, dat fiind că în al doilea semestru vânzările cresc datorită promoţiilor de Black Friday şi de sărbătorile de iarnă.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO