Business Hi-Tech

Transformarea digitală este viitorul businessurilor. Studiu Accenture: 92% dintre directorii generali vor accelerea investiţiile în digitalizare

Transformarea digitală este viitorul businessurilor....

Autor: Cosmin Pirv

25.08.2020, 12:15 436

92% dintre directorii generali vor accelera investiţiile în transformarea digitală şi în tehnologii precum Cloud sau Inteligenţă Artificială, relevă un studiu făcut de Accenture.

Potrivit unui comunicat al Accenture, pe măsură ce impactul COVID-19 se face tot mai resimţit, companiile se concentrează pe redresare, însă doar cele care accelerează transformarea digitală prin adoptarea unor tehnologii precum Cloud, Inteligenţa Artificială, infrastructuri IT flexibile şi operaţiuni inteligente se vor afla în avangardă.

„Transformarea digitală este procesul de integrare a tehnologiilor digitale în toate ariile de business ceea ce duce la o schimbare fundamentală a modului de operare şi livrare a produselor şi serviciilor. Transformarea digitală atrage după sine şi o schimbare culturală şi determină ieşirea din confort a organizaţiilor şi a angajaţilor lor”, se arată în comunicat.

92% dintre directorii generali care au răspuns studiului au declarat că vor accelera investiţiile în transformare digitală, iar 74% intenţionează să-şi regândească complet procesele şi modelele de operare pentru a se adapta mai uşor la schimbări ce nu pot fi anticipate.

În plus, 87% dintre respondenţi au afirmat că iau în calcul posibilitatea de a achiziţiona companii insolvabile, proprietate intelectuală sau forţă de muncă talentată.

„Conform experţilor Accenture, companiile ar trebui să aibă în vedere trei principii:

-Schimbarea procesului decizional strategic: Revizuiţi periodic ipotezele pe care le-aţi făcut cu privire la punctele critice, identificaţi lacunele de înţelegere de la momentul definirii ipotezelor. Stabiliţi care dintre acţiuni trebuie atenuate, care accelerate şi care să continue conform planului iniţial. De asemenea, aveţi în vedere dacă este nevoie să încetaţi anumite acţiuni şi să porniţi altele noi.
-Redefinirea planurilor de investiţii: Urmăriţi şi actualizaţi permanent impactul deciziilor asupra contului de profit şi pierdere precum şi a creditelor şi lichidităţilor. În cazul în care sunt identificate zone de supracapacitate, actualizaţi structurile de costuri, creând capacităţi de investiţii pentru zonele care au o probabilitate mai mare să crească în toate scenariile.
-Automatizarea sistemelor de avertizare rapidă: Investiţi în sisteme de date de avertizare timpurie care monitorizează atent modul în care incertitudinile critice evoluează în timp real, impactul lor asupra indicatorilor interni şi modificările care se impun faţă de scenariul iniţial”, se mai arată în comunicat.

Conform studiului, există o schimbare în ceea ce priveşte frecvenţa lucratului de acasă. Astfel, 36% dintre angajaţi intenţionează să mărească timpul de muncă la distanţă în viitor, în timp ce 53% dintre persoanele care nu au lucrat niciodată de acasă intenţionează să lucreze de la domiciliu mai des în viitor.

Comportamentul clienţilor şi al angajaţilor este probabil să se schimbe continuu pe măsură ce criza evoluează, iar companiile trebuie să înţeleagă modul în care acest lucru le afectează activitatea în timp real şi să dezvolte capacităţi şi parteneriate pentru a explora mai eficient modalităţile de îmbunătăţire a situaţiei, susţin reprezentanţii Accenture.

Accenture este lider mondial în domeniul serviciilor profesionale, oferind o gamă largă de servicii şi soluţii în strategie, consultanţă, tehnologie, digital şi operaţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO