Business Hi-Tech

Tranzacţia deceniului în IT: 30 mil. $ de la americanii de la Accel pentru un start-up local care face roboţi software. Fondatorul UiPath: „Ne batem cu giganţii globali din inteligenţa artificială“

Daniel Dines

Daniel Dines

Autor: Adrian Seceleanu

28.04.2017, 00:07 1847

UiPath, o companie fondată în Bucureşti în 2015 de românii Daniel Dines şi Marius Tîrcă şi care s-a specializat în ultimii ani în cea mai în vogă tehnologie la nivel global - dezvoltarea de roboţi software care automatizează procesele de lucru din companii, a primit 30 mil. dolari de la fondul american Accel Partners - cea mai mare finanţare obţinută până acum de o companie de tehnologie lansată în România.

Accel, primul fond de investiţii din lume care a investit în Facebook în 2005, a mai investit şi în alte staruri din Silicon Valley. „Suntem una dintre cele mai mari trei firme din lume la nivel global pe acest segment al inteligenţei artificiale“, a declarat la emisiunea de business ZF Live Daniel Dines, care este şi CEO al UiPath.

„Noi suntem într-un moment în care chiar dacă IBM începe să dezvolte un software mâine, suntem la o mărime a echipei în care ne putem bate cu giganţii. Cheia noastră a fost în primul rând focusul pe tehnologie“, a spus Dines. El nu a oferit detalii despre evaluarea la care a ajuns compania în urma tranzacţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO