Business Hi-Tech

Tranzacţia Romtelecom - Boom TV a fost finalizată

Autor: Anca Barbulescu

01.06.2011, 23:45 1369

Preluarea bazei de clienţi a furnizorului de servicii deteleviziune prin satelit DTH Television Group, care deţine Boom TV,de către Romtelecom a fost finalizată, a anunţat Andreea Anghelof,senior partner în cadrul Casa de Insolvenţă Transilvania,administratorul judiciar al Boom TV.

"Romtelecom a virat deja un avans din preţul tranzacţiei", amai spus Anghelof. Suma finală a tranzacţiei între cele douăcompanii nu a fost însă definitivată, dar la momentul anunţăriiachiziţiei se vorbea de o valoare de cel puţin 7,5 milioane deeuro, în condiţiile în care negocierea s-a făcut la nivel deabonat, iar preţul pus în discuţie era de aproximativ 80,08 europer client.

Valoarea exactă va fi stabilită odată cu finalizarea migrăriiclienţilor Boom TV către platforma Dolce TV a Romtelecom, procescare începe în luna iunie şi care se va derula gradual pe parcursulurmătoarelor câteva luni.

Ca urmare a acestei tranzacţii, Unicredit Bank, cel mai maredintre creditorii garantaţi ai DTH Television Group, îşi varecupera cea mai mare parte din creanţa de 18,5 milioane de euro,conform administratorului judiciar Casa de Insolvenţă Transilvania,ca urmare a procesului de reorganizare judiciară în care se aflăcompania după ce a intrat în insolvenţă în mai 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO