Business Hi-Tech

Tranzacţie de 9 miliarde de dolari: Gigantul american Intel vinde divizia de cipuri de memorie rivalului sud-coreean SK Hynix

Tranzacţie de 9 miliarde de dolari: Gigantul american...

Autor: Eduard Ivanovici

20.10.2020, 14:39 223

Compania americană Intel a încheiat un acord pentru a vinde divizia de memorii NAND producătorului sud-coreean de semiconductori SK Hynix, într-o afacere ce ajunge la 9 miliarde de dolari, potrivit MarketWatch.

Divizia NAND produce carduri de memorie folosite pe device-uri precum hard drive-urile, camerele de fotografiat şi USB-urile. Gigantul din Statele Unite plănuia de mult să renunţe la acest tip de business, decizia fiind alimentată de preţurile în scădere ale memoriilor flash şi de încrederea în tehnologia 3D XPoint, folosită în momentul de faţă pentru realizarea dispozitivelor SSD.

Operaţiunile cumpărate de SK Hynix au generat vânzări de 2,8 miliarde de dolari în primele şase luni ale anului. În plus, valorile de piaţă ale celor două companii au crescut cu 20% în al doilea trimestru din 2020.

Preţul unei acţiuni Intel este în prezent de 54,58 dolari, iar capitalizarea depăşeşte 232 de miliarde de dolari.

Ultimele etape ale înţelegerii dintre Intel şi Hynix se vor finaliza în martie 2025.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO