Business Hi-Tech

Tranzacţie gigant pe piaţa de electronice: Qualcomm cumpără NXP, într-o tranzacţie de 47 miliarde de dolari

Tranzacţie gigant pe piaţa de electronice: Qualcomm...

Autor: Ştefan Stan

27.10.2016, 15:30 5207

Qualcomm a acceptat să plătească 110 dolari pe acţiune în cash pentru NXP, cel mai mare furnizor de cip-uri din industria automotive, cu 11% mai mult decât preţul de închidere de miercuri al acţiunilor companiei, potrivit unui anunţ de joi.

Afacerea va fi finanţată atât cu banii companiei, cât şi prin datorie.

Steve Mollenkopf, CEO al Qualcomm, pariază că achiziţia – care va fi cea mai mare din istorie din această industrie – va accelera intrarea companiei în piaţa electronicelor. Compania NXP din Olanda are o prezenţă puternică în acest sector, după achiziţia Freescale Semiconductor anul trecut.

"Nu este niciun secret că ne-am interest de achiziţii. Dacă vă uitaţi la strategia noastră de creştere, veţi vedea că este prezentă şi intrarea în pieţe adiacente", a spus Mollenkopf.

Achiziţia este răspunsul Qualcomm la încetinirea cererii din industria smartphone-urilor, care reprezintă cea mai mare parte din veniturile companiei.

Cele două companii, care au împreună afaceri de peste 30 de miliarde de dolari, vor avea produse capabile de vânzări de 138 de miliarde de dolari până în 2020, estimează Qualcomm.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO