Business Hi-Tech

Tranzacţie gigantică: Microsoft cumpără Skype pentru 8,5 mld. $

Autor: Mediafax

10.05.2011, 23:30 241

Microsoft a convenit preluarea Skype Technologies pentru 8,5miliarde de dolari în cash, în conformitate cu ambiţiile Microsoftîn zona produselor şi serviciilor destinate comunicaţiilor mobile,unde gigantul american a rămas în urma concurenţei pe numeroasesegmente de piaţă, transmite Bloomberg. Tranzacţia este cea maimare achiziţie din istoria de 36 de ani a Microsoft.

Skype, care oferă servicii de conferinţe şi apeluri video şiaudio pe internet, este deja prezent cu aplicaţii pe cele maipopulare platforme smartphone, Apple iPhone, BlackBerry şi Android,însă nu şi pe Windows Phone 7. Tranzacţia de 8,5 miliarde de dolariar fi relativ mică pentru Microsoft, care dispune de lichidităţi şiinvestiţii pe termen scurt în valoare totală de 50 miliarde dedolari.

Skype a fost creată în anul 2003 şi cumpărată în 2005 de eBaypentru 3,1 mld. dolari. Compania a înregistrat anul trecut venituride 860 milioane de dolari şi o pierdere netă de 7 milioane dedolari, potrivit datelor din dosarul pentru oferta publicăiniţială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO