Business Hi-Tech

Tranzacţie: Operatorul de plăţi în numerar şi încărcare electronică PayPoint achiziţionează 24pay, soluţia de plată digitală pentru transportul în comun, deţinută de PTP Online

Utku Ogrendil, CEO PayPoint Services România

Utku Ogrendil, CEO PayPoint Services România

Autor: Cristina Bellu

09.02.2022, 11:17 351

Operatorul de plăţi în numerar şi încărcare electronică PayPoint România, controlat de fondul de investiţii Innova Capital, anunţă achiziţia aplicaţiei 24pay, soluţia de plată digitală pentru transportul în comun cu cea mai mare extindere la nivel naţional, deţinută de PTP Online.

PayPoint îşi completează astfel portofoliul de servicii disponibile pentru consumatori şi diversifică gama de soluţii digitale, acţiuni ce fac parte din strategia de transformare a companiei pe plan local.

Utilizatorii aplicaţiei 24pay vor beneficia în curând de noi servicii adăugate, precum plata facturilor, plata parcărilor dar şi extinderea transportului de la cel public la cel feroviar.

„Ştim că timpul este o prioritate pentru majoritatea consumatorilor, iar plăţile prin telefon oferă confort şi siguranţă. De aceea, suntem foarte încântaţi să putem oferi, alături de 24pay, servicii de plată rapide pentru transportul în comun”, spune Utku Ogrendil, CEO PayPoint Services România.

Lansată în anul 2018, aplicaţia 24pay şi-a extins constant baza de utilizatori, iar în acest moment numără peste 730.000 descărcări din magazinele de aplicaţii. Aplicaţia este deja funcţională pentru plata transportului în Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov, Arad, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Târgu Jiu, Piatra Neamţ, Săcele, Reşiţa şi Ploieşti.

„Asocierea dintre cele două branduri, PayPoint şi 24pay, a venit cât se poate de natural. Valorile şi scopul nostru comun, acela de a oferi servicii de plată sigure şi complete clienţilor, au contribuit la decizia de a încheia acest nou parteneriat, prin care sperăm să ne atingem mai uşor şi mai rapid obiectivele.” adaugă Dan Cernea, director general PTP Online.

Întregul proces de achiziţie a fost coordonat de echipa de M&A a Kogaion Investments, prin Adinel Tudor. Pentru realizarea tranzacţiei, PayPoint a beneficiat de asistenţă legală din partea Cristinei Man, partener Stratulat-Albulescu, asistenţă pentru due diligence financiar şi taxe din partea echipei TS Partners: Daniela Buhus şi Valentina Radu, în timp ce vânzătorii au fost asistaţi de echipa Mic, Ilie şi Asociaţii: Stelian Mic şi Angela Cristea.

PayPoint România este principalul operator de plăţi în numerar şi încărcare electronică prin puncte de retail din România. În prezent, PayPoint asigură încasarea plăţilor pentru 85% din furnizorii de utilităţi şi servicii telecom din ţara noastră. Serviciile companiei sunt disponibile în aproximativ 19.000 de locaţii în care clienţii pot efectua plăţi, cum ar fi: facturile pentru utilităţi, electricitate, gaze, apă, telefonie fixă şi mobilă, rate, asigurări, roviniete, internet şi cablu sau servicii de securitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO