Business Hi-Tech

Tranzacţie peste Prut: Citylink integrează cel mai mare serviciu de rezervări de taxi online din Republica Moldova

Tranzacţie peste Prut: Citylink integrează cel mai mare...

Autor: Ioana Nita

24.08.2020, 00:00 77

Platforma locală de mobilitate Citylink, care le pune la dispoziţie bucureştenilor o flotă de peste 150 de maşini hibrid prin intermediul unei aplicaţii mobile, a achiziţionat iTaxi - primul şi cel mai mare serviciu de rezervări de taxi online din Moldova. Aplicaţia mobilă iTaxi este disponibilă şi în Ucraina, iar integrarea cu Citylink marchează astfel şi extinderea start-up-ului local în afara României.

„Potenţialul extraordinar al serviciilor de mobilitate inteligentă nu este demonstrat doar de apetitul în continuă creştere pentru economia colaborativă din România, dar este confirmat şi de oportunităţile puternice de creştere din regiune. Astfel, este normal pentru Citylink nu doar să-şi crească amprenta serviciilor în România, prin intermediul zonelor de car-sharing  şi bike-sharing, ci să se extindă şi dincolo de graniţe şi să achiziţioneze un alt lider tehnologic - iTaxi, prima platformă de mobilitate inteligentă Moldova, activă şi în Ucraina, cu un palmares demonstrat de inovaţie şi încredere, încă din 2012”, a declarat Igor Grosu, CEO şi cofondator al Citylink.

El este de altfel şi fondatorul aplicaţiei iTaxi din Republica Moldova în care a investit şi fondatorul grupului Neogen Călin Fusu în 2017. Platforma iTaxi a fost creată în anul 2012, drept răspuns la necesităţile modernizării segmentului de taxi din Chişinău, prin implementarea tehnologiilor moderne şi aplicarea lor în activitatea companiilor partenere de taximetrie. Citylink s-a lansat pe piaţa din Bucureşti la începutul acestui an în urma unei investiţii de 2,8 milioane euro.

Pe lângă Igor Grosu, în businessul Citylink sunt acţionari şi antreprenorii locali Călin Fusu Neogen) şi Dan Boabeş (SimPlus). Potrivit reprezentanţilor Citylink, tranzacţia cu iTaxi este o tranzacţie de capitaluri tip “equity” include şi vânzarea acţiunilor comune ale unei companii, nu doar activele. Atunci când are loc o vânzare de acest fel, compania achiziţionată rămâne aceeaşi şi doar structura de proprietate se modifică. La o lună după ridicarea stării de urgenţă, Citylink a scos pe străzile Bucureştiului 200 de biciclete şi a anunţat recent că se pregăteşte să pună pe străzi câte 50 de biciclete noi la fiecare două săptămâni. În cee ace priveşte flota de maşini, start-up-ul are în plan să ajungă per total la 600 de maşini pe piaţa din România şi să extindă serviciul de car-sharing către Braşov şi Constanţa.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO