Business Hi-Tech

Tranzacţie pe piaţa serviciilor de livrare rapidă: Spaniolii de la Glovo au preluat operaţiunile Delivery Hero în România, Croaţia, Serbia, Bulgaria, Muntenegru şi Bosnia-Herţegovina pentru 170 mil. euro. Compania a fost asistată de avocaţii de la Wolf Theiss

Tranzacţie pe piaţa serviciilor de livrare rapidă:...

Autor: Cristina Bellu

18.06.2021, 10:01 361

Glovo, platforma spaniolă de tip marketplace care oferă prin intermediul unei aplicaţii mobile servicii de livrare rapidă atât pentru bunuri din magazine sau mâncare din restaurante, cât şi pentru diferite produse sau documente între diferite persoane, a preluat operaţiunile Delivery Hero în România, Croaţia, Serbia, Bulgaria, Muntenegru şi Bosnia-Herţegovina pentru 170 de milioane de euro, potrivit datelor transmise de firma de avocatură Wolf Theiss, care a asistat Glovo în tranzacţie.

Preluarea Delivery Hero din Serbia, Bulgaria, Muntenegru şi Bosnia-Herţegovina a fost finalizată la 17 iunie 2021, în timp ce în România, ca tranzacţie de sine stătătoare, achiziţia este supusă aprobării Consiliului Concurenţei.

Echipa Wolf Theiss din România sub îndrumarea Ilenei Glodeanu, avocat partener, a acţionat în calitate de coordonator pentru consultanţa multijurisdicţională oferită în toate fazele tranzacţiei, de la efectuarea analizei de tip due diligence pentru entităţile ţintă, până la asistenţa locală cu privire la documentaţia aferentă tranzacţiei, finalizarea şi acţiunile necesare din perioada de tranziţie.

“Achiziţia a fost una complexă, având în vedere sectorul de activitate, modul în care afacerea este organizată pentru livrarea de alimente şi bunuri prin intermediul internetului, dar şi având în vedere structura tranzacţiei care implică acorduri de vânzare-cumpărare separate pentru entităţile implicate”, spun reprezentanţii Wolf Theiss.

În urma tranzacţiei în portofoliul Glovo au intrat sau urmează să intre brandurile Foodpanda în România şi Bulgaria, Donesi în Serbia, Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina şi Pauza în Croaţia.

La începutul acestui an, Wolf Theiss a asistat Glovo şi în cadrul achiziţiei companiei Ehrana, din Slovenia.

"Pentru Glovo, acest proiect a fost una dintre cele mai mari tranzacţii realizate până în prezent, fiind totodată deosebit de solicitant, deoarece a implicat mai multe jurisdicţii din Europa Centrală şi de Est. În ultimele luni am lucrat îndeaproape cu toate echipele Wolf Theiss implicate în tranzacţie, iar ajutorul lor în fiecare jurisdicţie şi arie de expertiză a fost esenţial pentru realizarea cu succes a tranzacţiei", a declarat Head of Legal Glovo.

Echipa din România a fost coordonată de Ileana Glodeanu şi i-a cuprins pe Luciana Tache (Avocat Senior, Corporate M&A), Mircea Ciocîrlea (Counsel, Corporate M&A), George Ghitu (Avocat Senior, Corporate M&A), Nina Lazăr (Avocat, IP&IT), Andreea Stan (Avocat Senior, Dreptul Muncii), Costin Şalaru (Avocat, Dreptul Muncii), Cornelia Postelnicu (Avocat, Corporate M&A), Iulia Cumpăratu (Avocat, Corporate M&A), Flaviu Nanu (Counsel, Drept Imobiliar), Sorin Dumitru (Avocat Senior, Litigii & Proprietate Intelectuală), Anca Jurcovan (Partener, Concurenţă), Ionescu Maria (Avocat, Concurenţă).

„Suntem recunoscători că am fost împreună cu Glovo şi casa de avocatura Uria Menendez în această tranzacţie strategică de e-commerce / aplicaţie de livrare multi-category. Pentru echipa Wolf Theiss, este întotdeauna o reală plăcere să fim alături de jucătorii mondiali în procesul de consolidare şi extindere a prezenţei lor în Europa Centrală şi de Est. Colegii mei din toate cele 6 jurisdicţii din CEE şi-au pus cu măiestrie toată dedicarea şi expertiza în realizarea cu succes a acestui proiect ", a menţionat Ileana Glodeanu, partener Wolf Theiss şi coordonator al echipei Corporate / M&A din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO