Business Hi-Tech

Tranzacţie surpriză: Călin Văduva, fondatorul Fortech, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii software din regiunea Transilvaniei, cu afaceri de peste 121 mil. lei în 2021, vinde businessul către GlobalLogic, parte din grupul japonez Hitachi

Călin Văduva, fondator şi CEO al grupului Fortech

Călin Văduva, fondator şi CEO al grupului Fortech

Autor: Cristina Bellu

21.11.2022, 12:40 1288

Fortech, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii software din regiunea Transilvaniei, cu birouri regionale în Iaşi, Oradea şi Braşov, şi afaceri de aproape 122 mil. lei în 2021, a semnat un acord de vânzare a businessului către compania americană GlobalLogic, membră a grupului Hitachi şi lider în domeniul ingineriei digitale.

Tranzacţia este supusă unor termeni şi condiţii suspensive care includ autorizări din partea autorităţilor relevante competente, potrivit informaţiilor transmise luni de reprezentanţii firmei de avocatură Wolf Theiss, care a asistat asociaţii Fortech în acest proces.

“Această tranzacţie încheie un an tranzacţional deosebit pe piaţa de servicii IT din România”, spun oficialii de la Wolf Theiss.

Fortech SRL şi subsidiara sa Fortech Software Solutions SRL, cu sediul central în Cluj-Napoca, România, reprezintă unul dintre cei mai mari furnizori de servicii IT din România şi din regiune, cu peste 1.100 de angajaţi.

Anul trecut, compania clujeană a raportat afaceri de aproape 122 milioane de lei (peste 24,8 mil. euro), înregistrând o creştere de 71% comparativ cu anul precedent, primul an de pandemie, când firma raporta o cifră de afaceri de puţin peste 71,1 mil. lei (14,5 mil. euro), potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Echipele de Corporate / M&A şi Tehnologie Media & Telecomunicaţii (TMT) ale biroului Wolf Theiss din Bucureşti, coordonate de Avocat Partener Ileana Glodeanu, au oferit asistenţă juridică fondatorilor Fortech în toate etapele tranzacţiei, începând cu fazele iniţiale ale procesului competitiv de vânzare, organizarea camerei de date şi pregătirea altor documente care acoperă aspecte legate de societăţi, proprietate intelectuală, dreptul muncii, protecţia datelor cu caracter personal, acorduri materiale şi alte documente necesare pentru punerea în aplicare a tranzacţiei, precum şi redactarea şi negocierea contractului de vânzare-cumpărare.

Alături de Ileana Glodeanu, avocaţii care au contribuit la finalizarea tranzacţiei au fost Flavius Florea (Counsel, TMT, IP & Data Protection), Mircea Ciocîrlea (Counsel, Corporate / M&A), Cornelia Postelnicu (Senior Associate, Corporate / M&A), Andreea Stan (Senior Associate, Employment) şi Iulia Cumpăratu (Associate, Corporate / M&A).

"Contribuţia echipei Wolf Theiss, împreună cu a celorlalţi consultanţi, la definitivarea tranzacţiei a fost esenţială “, spune Călin Văduva, fondator şi CEO al grupului Fortech.

Cu sediul central în Silicon Valley (San Jose, California), GlobalLogic operează studiouri de proiectare şi centre de inginerie în întreaga lume, extinzând expertiza sa către clienţii din industria auto, comunicaţii, servicii financiare, sănătate şi ştiinţe ale vieţii, producţie, media şi divertisment, semiconductori şi tehnologie. GlobalLogic este o companie a grupului Hitachi, care funcţionează sub egida Hitachi, Ltd. (TSE: 6501),

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO