Business Hi-Tech

Tranzacţie surpriză: FLOWX.AI, pornit de Ioan Iacob, Şerban Chiricescu şi Radu Cautis, strânge 8,5 mil. dolari, fiind una dintre cele mai mari finanţări strânse la început de un startup din România şi chiar din Europa. Printre finanţatori sunt fondul de venture capital al grupului bancar OTP şi Day One Capital. Suma, obţinută şi printr-o campanie via SeedBlink

Tranzacţie surpriză: FLOWX.AI, pornit de Ioan Iacob,...
09.11.2021, 12:03 1847

Maghiarii de la PortfoLion (parte a grupului OTP) şi Day One Capital, alături de investitori atraşi printr-o campanie privată derulată pe platforma locală SeedBlink, au pariat 8,5 mil. dolari pe un proiect desprins din compania locală de consultanţă în IT Qualitance – respectiv pe FLOWX.AI, care promite să accelereze digitalizarea băncilor şi a corporaţiilor în general chiar dacă acestea au infrastructuri vechi de IT, care de regulă reprezintă un impediment în adopţia noilor tehnologii.

“FLOWX.AI - o platformă enterprise care oferă  băncilor şi instituţiilor financiare cu infrastructuri IT complexe posibilitatea să construiască rapid şi să ofere experienţe digitale moderne, independent de limitările sistemelor legacy - a obţinut o rundă de finanţare Seed de 8,5 milioane de dolari. Runda, una dintre cele mai mari de acest tip din acest an în Europa, a fost condusă de PortfoLion. Alţi investitori instituţionali sunt Day One Capital şi SeedBlink.

Compania va folosi investiţia pentru a se extinde pe pieţele din Europa şi SUA şi pentru a recruta peste 20 de angajaţi până la sfârşitului primului trimestru din 2022 astfel încât să facă faţă cererii din partea băncilor şi a altor companii din industria financiară din întreaga lume.

De asemenea, va creşte capacitatea echipelor tehnice şi de data science pentru a îmbunătăţi componentele AI şi pentru a dezvolta funcţionalităţi noi”, conform datelor comunicate de companie.
FLOWX.AI a fost înfiinţată la sfârşitul anului 2020 de către Ioan Iacob - CEO, Şerban Chiricescu - CTO şi Radu Cautis, iar în 2021 a început să îşi desfăşoare operaţiunile. Anterior înfiinţării FLOWX.AI, Ioan, Şerban şi Radu au lucrat împreună în compania de consultanţă în transformare digitală QUALITANCE. Fondatorii au dezvoltat produsul care urma să devină FLOWX.AI în cadrul Qualitance. Radu Cautis, responsabil cu zona de strategie a companiei, are, de asemenea, un fond de investiţii în Silicon Valley.

Platforma a fost implementată de Banca Transilvania, Asirom (Vienna Insurance Group) şi OMV-Petrom.

“Compania răspunde nevoii unei pieţe de 500 de miliarde de dolari – sistemele IT legacy ale corporaţiilor. În fiecare an, numai industria bancară cheltuieşte peste 200 de miliarde de dolari pe tehnologie, iar 85% din aceasta este direcţionată pentru „funcţionarea băncii” - întreţinerea infrastructurii şi actualizările sistemelor pentru a fi conforme cerinţelor de reglementare.

FLOWX.AI ajută instituţiile financiare să creeze experienţe unificate, de tip omnichannel atât pentru clienţi cât şi pentru angajaţi, fără a fi nevoie să-şi schimbe sistemele şi infrastructura existente - şi apoi să permită o reinventare şi o modernizare rapidă şi fără dificultăţi a sistemelor legacy, în locul abordării tipice de înlocuire a sistemelor, cu risc ridicat de afectare a funcţionării businessului.

Platforma permite instituţiilor financiare să lanseze soluţii complexe în doar zece săptămâni - precum credit ipotecar, creditare preaprobată, onboarding - fără a fi nevoie să-şi schimbe sistemele existente. FLOWX.AI are, de asemenea, aplicabilitate în industriile de energie şi utilităţi, telecomunicaţii sau producţie de bunuri de larg consum, pentru a ajuta la creşterea marjelor operaţionale, a veniturilor generate de zona digitală şi pentru a accelera inovaţia.
Bazat pe o nouă paradigmă arhitecturală, FLOWX.AI permite integrarea rapidă cu sistemele IT existente. Soluţia se pretează oricărui tip de infrastructură, fiind instalată în cloud sau pe infrastructura on-premise a companiei, consolidând multiplele sistemele existente în aplicaţii unificate, uşor de utilizat, pentru web şi mobil, şi oferind scalabilitate şi fiabilitate ridicate, peste ceea ce oferă sistemele existente ale companiei”, conform datelor comunicate de companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO