Business Hi-Tech

Tranzacţie surpriză: SeedBlink a cumpărat Symbid, o platformă de crowdvesting din Olanda

Tranzacţie surpriză: SeedBlink a cumpărat Symbid, o...

Autor: Ioana Nita

17.08.2022, 00:08 293

SeedBlink, compania locală înfiinţată la începutul lui 2020, care a creat o platformă de coinvestiţii în start-up-uri de tehnologie, a preluat integral Symbid - una dintre primele platforme de crowdvesting din lume, fondată în 2011 în Olanda, aceasta fiind prima achiziţie realizată în vederea unei extinderi accelerate în Europa.

SeedBlink a început extin­derea în Europa prin deschi­derea unor birouri proprii în Bulgaria şi Grecia, iar planurile pentru o dezvoltare accelerată cuprind atât creşterea organică prin înfiinţarea propriilor sedii în străinătate, cât şi realizarea de noi achiziţii. Pe lângă Bulgaria, Grecia şi ţările Benelux, accesibile acum prin achiziţia Symbid, printre pieţele vizate de echipa SeedBlink pentru extindere se numără şi Franţa şi Republica Cehă.

„Suntem în discuţii active cu diverse platforme europene de mai bine de un an. Discuţiile s-au învârtit în jurul subiectului consolidării europene, iar multe au fost extrem de utile, chiar dacă a fost momentan doar un schimb de idei. Dar în prezent suntem în discuţii active şi pentru alte potenţiale achiziţii pe care le-am putea realiza în următoarele 6-9 luni“, a spus Ionuţ Pătrăhău, managing director & corporate development în cadrul SeedBlink.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO