Business Hi-Tech

Tranzacţie: un studio de jocuri din Bucureşti, achiziţionat de Fortis, dezvoltator şi publisher de jocuri video internaţional

Tranzacţie: un studio de jocuri din Bucureşti,...

Autor: Alexandra Cepăreanu

03.03.2022, 00:00 75

Metagame, studio românesc care dezvoltă jocuri mobile în Bucureşti, a fost achiziţionat de compania Fortis, dezvoltator şi publisher de jocuri video internaţional, cu peste 150 de angajaţi, arată un comunicat transmis de reprezentanţii celor două companii.

Studioul Metagame a fost fondat în 2016 de Dan Teodorescu şi Daniel Nay, împreună cu artistul Radu Pop şi a înregistrat afaceri de peste 2,3 mil. lei în 2020, în creştere cu aproape 2% faţă de anul precedent, potrivit ultimelor date publice.

Achiziţia studioului din Bucureşti vine în urma planurilor de creştere rapidă ale Fortis, care este o filială deţinută integral de compania globală de resort-uri Las Vegas Sands, au mai transmis reprezentanţii companiei.

Ca parte a strategiei pe termen lung, Fortis şi-a consolidat echipa prin achiziţii şi angajări la nivel global. În acest sens, compania a achiziţionat recent trei echipe de dezvoltare: Doppio Games din Portugalia, Oktagon Games din Brazilia şi Metagame din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO