Business Hi-Tech

Tranzactii la bursa romaneasca prin WAP

02.03.2001, 00:00 18



Connex si societatea de valori mobiliare Vanguard au lansat primul serviciu de tranzactionare si informare in timp real pe piata de capital prin intermediul unui telefon cu facilitati WAP.

StarTrade, serviciul de tranzactionare pe piata de capital, dezvoltat de Vanguard pe Internet din 1999, este disponibil prin Connex WAP.

Ansamblul de pagini WAP cuprinde mai multe sectiuni si ofera in timp real cotatii ale actiunilor tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti si pe Rasdaq, precum si cotatii pentru contractele futures tranzactionate la Bursa Monetar Financiara si de Marfuri (BMFMS) Sibiu, informeaza Connex.

Pe baza cotatiilor actiunilor, sunt prezentate in format WML (Wireless Markup Language) diverse clasamente ale cotatiilor acestora pe criterii de cresteri sau scaderi ale cotatiilor si date de tranzactionare pentru fiecare actiune in parte (ultimul pret, valoarea tranzactionata, cea mai buna oferta, cea mai buna cerere).

O alta sectiune a aplicatiei WAP prezinta cursul valutar comunicat de BNR, cursul existent pe piata interbancara, precum si variatia cursului valutar pentru o perioada de timp stabilita de utilizator.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO