Business Hi-Tech

Trei start-up-uri tech locale au fost premiate în cadrul finalei pre-acceleratorului #BeAI

Trei start-up-uri tech locale au fost premiate în cadrul...

Autor: Ioana Nita

11.12.2020, 19:06 236

RepsMate, Factide şi Crowdlens sunt cele trei start-up-uri locale de tehnologie care au fost premiate în cadrul programului de pre-accelerare dedicat exclusiv inteligenţei artificiale #BeAI, organizat de Bucharest.AI în parteneriat cu Orange România, Gapminder VC, Techcelerator, Smart Everything Everywhere şi Şcoala Informală de IT.

Start-up-ul românesc Repsmate a câştigat premiul “Pre-seed Readiness”, care constă într-o investiţie de 50.000 euro de tip “pre-seed” de la Gapminder VC sub formă de notă convertibilă.

„Nu a fost uşor să decidem ce startup este pregătit pentru o rundă de investiţii, deoarece vedem un potenţial bun în alte idei prezentate şi în special mulţi oameni talentaţi în aceste echipe”, a declarat Cosmin Ochişor, partener la Gapminder VC şi membru al juriului #BeAI. „Cu toate acestea, Repsmate se remarcă printr-un beneficiu clar adus clienţilor, o echipă excelentă şi semne puternice de tracţiune timpurie”.

Echipa Factide din România a câştigat premiul “Accelerator Readiness”, intrând astfel direct în programul de accelerare al Techcelerator ediţia din 2021, iar start-up-ul Crowdlens, România, a fost premiat pentru “Best Use of AI Tech” şi “Best Scale-up Potential”.  Alături de cele trei start-up-uri din România au fost premiate şi două echipe din străinătate - EVAAI din Estonia, care a luat premiul “Votul Publicului” şi Lienda din Rusia care a fost recunoscut ca fiind “Best Industry Fit Startup”.

Celelalte startup-uri finaliste au fost Emoface din Franţa, WIYO din Olanda, precum şi Zoom Report, Webcube şi Meanyng.ai din România.

„Dorim să felicităm echipele pentru finalizarea programului intens din cadrul pre-acceleratorului #BeAI şi pentru sesiunrea de Pitch & Demo de înaltă calitate. Din perspectiva juriului, #BeAI i-a ajutat în mod clar pe participanţi să-şi rafineze pitch-ul şi să regândească anumite caracteristici ale produselor lor pentru a dezvolta o afacere de succes îmbunătăţită prin IA”, a declarat Adrian Matei, Head of Enterprise Data Management & Analytics Office, Orange Romania şi membru al juriului #BeAI.

Pre-acceleratorul #BeAI s-a desfăşurat în perioada octombrie - decembrie 2020 şi a inclus peste 150 de sesiuni de mentorat de grup şi individuale pe 10 segmente de IA şi facilitate de 32 de mentori de top.

Pentru 2021, ZoomReport, RepsMate şi Factide au fost invitate de Bucharest.AI să contribuie la misiunea comunităţii de anul viitor în timp ce îşi testează şi rafinează soluţiile prin exerciţii de tip Proof-of-Concept. Cele trei start-up-uri vor colabora cu echipa #BeAI pentru a analiza aplicaţiile start-up-urilor la ediţia din 2021 a pre-acceleratorului, pentru a elabora o mapare a ecosistemului regional în funcţie de nivelurile de pregătire tehnologică ale start-up-urilor şi pentru a dezvolta soluţii inovatoare de creştere a comunităţii de AI din România. În plus, Bucharest.AI îşi va intensifica iniţiativele educaţionale, în special prin programul Elements of AI Romania lansat pe 8 decembrie, precum şi prin alte proiecte ce vor fi anunţate.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO