Business Hi-Tech

Trei tineri români au luat o finanţare în Marea Britanie pentru Lifebox, o aplicaţie pentru albume foto

Fondatorii Lifebox (de la stânga la dreapta): Dragoş Bardac, Radu Oprea şi Ovidiu Naclad

Fondatorii Lifebox (de la stânga la dreapta): Dragoş Bardac, Radu Oprea şi Ovidiu Naclad

Autor: Ioana Nita

27.04.2015, 09:30 888
O echipă de trei tineri, formată dintr-un inginer, Ovidiu Naclad, un economist, Radu Oprea, şi un absolvent de arte plastice, Sec­ţia foto-video (fotograf profesionist), Dra­goş Bardac, a dezvoltat o aplicaţie web care le permite utilizatorilor să creeze albume foto private pe care să le distribuie cu uşurinţă prietenilor. Aplicaţia Life­box poate fi accesată de pe orice dispozitiv mobil sau PC, utilizatorii nefiind nevoiţi să îşi creeze un cont.
 
Site-ul Lifebox.mobi a fost lansat la sfârşitul anului trecut, iar până în prezent prin intermediul acestuia s-au distribuit 28.000 de fotografii între aproape 5.000 de utilizatori.  „Toată creşterea a fost organică, nu am investit deloc bani în reclamă. (…) Utiliza­torii sunt foarte diferiţi, de la tineri de 14 ani până la o bunică de 72 de ani. Cei mai mulţi utilizatori sunt din Marea Britanie, Taiwan şi SUA“, a explicat Radu Oprea evoluţia rapidă a Lifebox.mobi. El a lucrat înainte în sistemul bancar, demisionând din funcţia de regional treasury sales dealer din cadrul OTP Bank după ce în iunie 2014, start-up-ul Lifebox a fost acceptat în programul de preaccelerare MVP Academy destinat start-up-urilor de tehnologie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO