Business Hi-Tech

Trencadis implementează un sistem informatic integrat pentru MAI

Marian Murguleţ, CEO al Trencadis

Marian Murguleţ, CEO al Trencadis

Autor: Ioana Nita

10.05.2022, 00:02 277

Compania locală Trencadis, specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software pentru sectorul guvernamental şi cel de business, va implementa un sistem informatic integrat pentru Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pe o durată de 16 luni.

Proiectul are ca obiectiv achiziţionarea de echipamente, produse software, servicii cloud on-premises pentru infrastructura nucleului central, servicii de analiză, proiectare, dezvoltare, testare şi suport, în vederea implementării unui sistem informatic integrat DMS (Document Management System) şi BSC (Balanced Scorecard), precum şi servicii de instruire a personalului pentru utilizarea şi administrarea platformei informatice şi servicii de instruire pentru utilizatorii şi administratorii sistemului informatic.

“Procesul de transformare digitală a instituţiilor din România presupune, în primul rând, optimizarea proceselor orientate atât către funcţionarii publici, cât şi pentru cetăţeni şi mediul de afaceri. Dezvoltarea şi implementarea unor instrumente de digitalizare a activităţii interne de la nivelul MAI reprezintă un pas important în procesul de optimizare a calităţii serviciilor oferite cetăţenilor şi o îmbunătăţire a interacţiunii cu aceştia. Accesul la informaţii, organizarea digitală a fluxurilor de lucru şi implementarea indicatorilor Balanced Scorecard reprezintă elemente cheie ale procesului de digitalizare în cadrul unei instituţii“, a declarat Marian Murguleţ, CEO al Trencadis.

Implementarea proiectului va contribui la o mai bună coordonare şi monitorizare a proceselor de lucru şi a interacţiunilor în interiorul structurilor implicate, între structurile implicate precum şi cu alte structuri de la nivelul MAI. Gestionarea electronică a documentelor şi fluxurilor de lucru prin sistemul informatic integrat şi al indicatorilor Balanced Scorecard asigură digitalizarea proceselor la nivelul instituţiei şi suport decizional în timp real pentru managementul organizaţiilor participante în cadrul proiectului.

“Punctul de plecare trebuie să fie nevoia cetăţeanului. Avem o populaţie urbană de aproximativ 55%, unde există deja mulţi consumatori de servicii digitale şi instituţiile publice au datoria să dezvolte aceste servicii în beneficiul nostru al tuturor, iar MAI este printre instituţiile fruntaşe în această direcţie”, a declarat Alexandra Miloş, Project Manager şi Business Unit Manager în cadrul Trencadis.

Specializările celor peste 24 de experţi implicaţi în proiect sunt managementul de proiect, arhitecturi sisteme integrate, analiză şi proiectare, infrastructură hardware şi de comunicaţii, infrastructură software de baza, DMS, BSC, plus testare software şi instruire.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO