Business Hi-Tech

Trump iese la luptă în faţa giganţilor hi-tech: Administraţia din SUA investighează practicile Amazon în Statele Unite

Trump iese la luptă în faţa giganţilor hi-tech:...

Autor: Alex Ciutacu

05.11.2018, 18:00 862

Preşedintele Donald Trump a anunţat că guvernul american investighează posibile încălcări ale regulamentelor antitrust comise de giganţi hi-tech precum Amazon, Facebook şi compania-mamă a Google, Alphabet, potrivit CNBC. 

În cadrul unui interviu cu publicaţia Axios, Trump a declarat că „nu încearcă să rănească” giganţii hi-tech din SUA dar ia în considerare posibile acţiuni.

„Ne uităm foarte serios (n.red: la regulile cu privire la concurenţa neloială)”, spune Trump. „Uite, asta nu înseamnă că o îi amendăm, dar cu siguranţă investigăm şi cred că mulţi oameni se gândesc la asta, îmi imaginez”.

Trump a adăugat că şi alţii au încercat să pornească astfel de acţiuni împotriva companiilor hi-tech însă o „administraţie anterioară” a oprit demersurile. „Vorbeau despre asta deja în urmă cu câţiva ani. Ştii că vorbeau de fapt despre acel subiect – monopolul”.

Preşedintele a atacat în mod repetat compania Amazon, susţinând fără dovezi că livrările efectuate de Serviciul Poştal din SUA pentru comenzile Amazon, duc la pierderi pentru Serviciul Poştal.

Trump a fost de asemenea şi un critic vocal al lui CEO-ului Amazon, Jeff Bezos, care deţine The Washington Post.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO