Business Hi-Tech

Tudor Manea, director general, eMAG: În aprilie am avut mai mulţi clienţi decât la ultimul Black Friday. Oamenii s-au îndreptat spre comerţ online şi pentru produse de larg consum, nu doar pentru electronice, IT sau fashion

Videoconferinţa ZF #Teamswork

Tudor Manea, director general, eMAG: În aprilie am avut...

Autor: Alex Ciutacu

17.06.2020, 15:43 2129

eMAG, cel mai mare retailer online din România, a înregistrat în luna aprilie un număr record de clienţi, depăşind chiar şi Black Friday-ul din 2019, întrucât clienţii s-au orientat şi spre noi categorii de produse, a explicat Tudor Manea, director general, eMAG, în cadrul videoconferinţei ZF #Teamswork.

„În criză are loc o accelerare a adopţiei tehnologice. Punctual, noi am avut în aprilie mai mulţi clienţi decât la ultimul Black Friday, întrucât acela a fost maximul anterior atins într-o lună. Oamenii nu au folosit comerţul online doar pentru produsele tradiţionale pe care le cumperi online, precum electronice, IT sau fashion. Au cumpărat şi produse de larg conum, mâncare, băuturi, produse pentru casă, pentru grădină. Oamenii au venit şi au apelat la comerţ online pentru nevoi diferite”, a declarat Tudor Manea, director general, eMAG, în timpul videoconferinţei realizate în parteneriat cu Microsoft România.

Adopţia tehnologiilor se produce în continuare într-un ritm accelerat, în contextul în care aplicaţiile mobile pentru comerţ online păreau străine în piaţa locală în urmă cu aproape zece ani.

„Tehnologia a afectat fiecare industrie mare de consum. Putem vedea că a început în zona de media, a atins şi retailul, iar acum merge către banking. Dar în toate industriile în care intervine tehnologia se întâmplă îmbunătăţiri mari cu beneficii pentru consumator. Ai îmbunătăţiri pe modul în care interacţionezi cu piaţa respectivă. În retail au apărut pe rând desktop, mobile, aplicaţii. Îmi aduc aminte când am lansat prima variantă de mobil la eMAG era prin 2011 si toată lumea zicea de ce am făcut aplicaţia de mobil că este foarte mică şi oamenilor le este greu. Dar noi am crezut în acest trend pentru că se vedea clar că oamenii vor folosi din ce în ce mai mult mobilul. Acum 70% din trafic vine din zona de mobile”, a explicat Manea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO