Business Hi-Tech

Tudor Postolache, head of global operations la Amber, dezvoltator de jocuri care a deschis recent un birou la Kiev: „Am făcut toate demersurile pentru a oferi refugiu în România angajaţilor şi familiilor lor. Deja am primit la Bucureşti, zilele trecute, câteva familii ale angajaţilor din Ucraina”

Tudor Postolache, head of global operations la Amber

Tudor Postolache, head of global operations la Amber

Autor: Alexandra Cepăreanu

02.03.2022, 11:22 118

Dezvoltatorul român de jocuri video Amber, cu un rulaj de peste 30 mil. dolari în 2021, care a deschis recent un nou birou la Kiev şi avea în plan să recruteze zeci de specialişti IT ucraineni, a transmis că, în contextul conflictelor armate dintre Rusia şi Ucraina, a început să aducă angajaţi în România şi să le ofere cazare şi suport financiar.

„În momentul de faţă nu putem vorbi de planuri de dezvoltare, prioritatea fiind siguranţa angajaţilor noştri şi a familiilor acestora. Concret, am făcut toate demersurile pentru a oferi refugiu în România angajaţilor noştri, familiilor lor şi celor dragi. Deja am primit la Bucureşti, zilele trecute, câteva familii ale angajaţilor din Ucraina, de care avem grijă, oferindu-le cazare şi suport financiar”, a spus pentru ZF Tudor Postolache, head of global operations la Amber.

El a adăugat că unul dintre motivele pentru care Amber a ales să se extindă pe piaţa din Ucraina a fost reprezentat de talentul şi forţa de muncă.

„Incertitudinea politică şi instabilitatea se numără printre factorii pe care orice companie, nu doar Amber, le ia în considerare atunci când deschide noi filiale şi studiouri. Talentul este ceea ce ne-a motivat să deschidem un studio în Kiev şi indiferent de provocările cu care ne-am putea confrunta pe parcurs, vom face tot ce ne stă în putere pentru a ne menţine echipele în siguranţă”, a conchis Tudor Postolache.

Compania Amber, înfiinţată în 2013 la Bucureşti, estimează afaceri de 130 de milioane de lei (30 de milioane de dolari) la finalul anului 2021, în creştere cu circa 51% faţă de 2020. În prezent, echipa Amber Studio numără peste 900 de angajaţi care lucrează pe două continente, în birourile din Bucureşti, Botoşani, San Francisco, Los Angeles, Montreal, Guadalajara şi Kiev.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO